header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Zevende winst op rij voor Heren 1; Dames 1 blijft ongeslagen

Nieuws afbeelding 20-10-2013
Heren 1 is voor het zevende opeenvolgende weekend als winnaar uit de strijd gekomen. Op eigen veld won het elftal met 5-2 van Klein Zwitserland (na een 0-2 achterstand).
Met eenentwintig punten leidt Heren 1 nog steeds in de OVK klasse B. Medekoploper HDM deelde een flinke tik uit aan ex-Hoofdklasser Voordaan. Het duel in Den Haag eindigde in 5-1.
 
Dames 1 liet in Amstelveen de eerste punten liggen (2-2). Met een dubieuze goal met de voet, 5 minuten voor tijd, maakt Amstelveen gelijk. Dames 1 behield haar ongeslagen status, maar deelt nu de eerste plek met Gooische.
 
Op hockey.nl:
HBS beleeft gouden tijden. De club deed het nog nooit zo goed in de Overgangsklasse. Zeven duels gespeeld, zeven gewonnen. Maar het echte werk gaat nu beginnen.
 

HBS - Klein Zwitserland 5-2 (2-2)

0-1 Pastoor, 0-2 Pastoor, 1-2 Van de Kaaij (sc), 2-2 Meijer (sc), 3-2 Verhoef, 4-2 Meijer (sc), 5-2 Verhoef (sc)

Trainer-coach Nanco Jansonius had geen moment het gevoel dat het een echte wedstrijd was tussen HBS en KZ. ‘Hoewel we met 0-2 achter kwamen dankzij twee counters, had ik niet de indruk dat we gingen verliezen. Ik denk dat wij negentig procent balbezit hadden en dat KZ probeerde de schade te beperken. Voor mijn gevoel zitten zij op een punt waar wij twee jaar gelden op zaten. Ze moeten bouwen aan een nieuwe ploeg. Bij rust was het 2-2, maar daarna hebben wij uitstekend gespeeld.’ De komende drie weken kan HBS laten zien wat het waard is, als de ploeg tegen achtereenvolgens HIC, Voordaan en HDM speelt. Bastiaan Bunnik, assistent-coach van KZ: ‘Tijdens de eerste helft deden we het goed met gevaarlijke uitvallen. Als wij een resultaat hadden willen halen, hadden we ook de 0-3 moeten maken. Vlak voor rust kwam HBS op 2-2 en vlak na rust werd het 3-2. Dan weet je dat het moeilijk wordt.’

Overgangsklasse B:
Cartouche-HIC 1-1
HBS-Klein Zwitserland 5-2
HDM-Voordaan 5-1
Were Di-Nijmegen 3-3
Zwart-Wit-Alkmaar 1-3
Union-Rood-Wit 4-0
In poule A werden de punten tussen Amstelveen en HBS gedeeld, hetgeen voor de vrouwen van HBS het eerste puntverlies betekende.

Amstelveen – HBS 2-2

1-0 Renske Pesch, 1-1 Tineke van Sonsbeek (sc), 1-2 Guusje Molenaar (sc), 2-2 Marjolein van Hage
Eerste Klasse A
Amstelveen - HBS 2-2
Bennebroek - AMVJ 3-3
Haarlem - Strawberries 1-1
Myra - Alkmaar 1-1
Overbos - Alliance 1-0
USHC – Gooische 1-2
 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram