header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Classic derby van dames 1

Nieuws afbeelding 2-10-2013
Afgelopen zondag mochten we weer tegen een bekende spelen, namelijk de zus van Fleur. Haar zus speelt voor Haarlem en ze zijn dit seizoen gepromoveerd naar de 1ste Klasse. Dus de tweede wedstrijd op een rij waar we tegen een promovendus moesten spelen en ik zal u zeggen dat zijn de moeilijkste potjes.

 
Met 9 punten uit 3 wedstrijden kunnen we erg tevredenen trots op onszelf zijn maar we moeten er voor waken dat we niet te Bloemendaalsch worden. Dit werd ook de afgelopen week door onze coach wel gezegd ´zacht´ op ons hart gedrukt.

 
De eerste gedachte waarmee ik zondag wakker werd was dat we dit echt niet gingen verliezen. Wel dacht ik dat we ons eerste doelpunt tegengingen krijgen maar daar was ik niet zo bang voor.
 

Na een duidelijke voorbespreking met de boodschap om vooruit te blijven kijken, waren we gebrand om de volgende 3 punten binnen te harken. Het fluitsignaal klonk en we waren meteen goed in de aanval. Na ongeveer 1 minuut kreeg Haarlem de bal en zette een gevaarlijke aanval in wat resulteerde in het eerste doelpunt tegen van het seizoen. Hetzelfde gevoel als een pleister er snel aftrekken: snel, pijnlijk en met kleine haartjes die net niet blijven hangen. U kent het gevoel wel!

 
Gelukkig konden we onszelf en elkaar weerbij elkaar rapen voor de overige 67 minuten om keihard over Haarlem heen te gaan. Dit werd bij nader inzien toch wat moeilijker voor ons dan gedacht en Guusje bracht de stand voor rust op een gelijkspel (1-1).
 
Na de rust konden we eindelijk gas geven en kregen na een kleine 10 minuten een strafcorner die Bibiche scoorde. Hoppa 2-1. Maar we waren nog niet klaar en na 2 minuten mocht te weer gaan klaarstaan op de kop cirkel. En misschien raadt u het al?Als een kanonschot lanceerde Lisa de bal en knalde hem mooi in de hoek. Dit resulteerde in een 3-1 voorsprong. De leeuw was los!
 
We hadden nog meer honger en gingen op zoek naar het volgende doelpunt. Helaas viel een meisje van Haarlem net verkeerd en kwam erg lelijk terecht, het spel werd stilgelegd. Na ongeveer 7 min konden we het spel weer hervatten. Maar het vuur wat we de eerste 15 minuten hadden, was op zijn zachts gezegd gedoofd. Je kan het ook zien als een smeulend stukje hout op de bbq, je kan er net geen hamburger op bakken...
 
De laatste minuut mocht Haarlem zich nog klaarmaken voor een strafcorner en wisten deze handig het doel in te werken. Eindstand 3-2.
 
Wel drie punten thuis kunnen houden en we houden braef stand boven in de ranglijst maar blij en trots op ons spel kunnen we ook niet zijn. Ook blij zijn we met het officiële debuut van Aimee Emanuels, weer een speelster uit de HBS-jeugd die doorkomt.

 
Voor deze week mogen we een bezoekje gaan afleggen aan Overbos. Vorig seizoen gingen we met 1 punt naar huis, hopelijk nemen we nu de 3 punten mee.

 
Bent u er zondag bij? We kunnen uw steun hard gebruiken op Overbos om 12.45!
 
Tot dan!

 
HBS dames 1
#1


 
We hadden ook 2 enthousiaste mini´s op de bank zitten afgelopen zondag. Lees hier hun verslag:

Op 29 september was ik samen met Eva mini van de week.
ik heb in gelopen met jullie en de muziek stond aan.
Daarna hebben we met de bal en de stick overgeslagen.

eva en ik mochten de startbal slaan.
Tijdens de westrijd zaten wij in de dug out bij alle spelers, heel cool!

Ik vond het heel leuk met jullie ik wil wel nog een keertje mini van de week worden.

liefs 
Ieke de Boer 
M6E1

Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram