header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

Goede start MD- & MC-lijn in voorcompetitie

Nieuws afbeelding 29-10-2012
Na een welverdiende herfstvakantie gaan de meiden uit de D- en C-lijn zich deze week voorbereiden op de eerste seizoenshelft.  Een korte terugblik op de voorcompetitie geeft aan dat ook de breedteteams zeer goed hebben gepresteerd.

Zo gaan in de meisjes C-lijn bijna alle breedteteams 2e klasse spelen, een mooie sportieve uitdaging!  Er zijn veel teams in de top 3 van hun poule geëindigd en ook hebben we twee kampioenen: MD1 en MD2 (foto).

Meisjes D3 & D4: Hulde voor deze teams en vooral ook voor hun coaches!
In deze teams spelen veel meiden die voor het eerst elftal hockey spelen. Het is niet makkelijk om alle meiden op hun positie te houden als deze voor het eerst op een groot veld spelen. Met veel geduld hebben de coaches al een aardige structuur weten neer te zetten. MD3 heeft dit bekroond met een verdienstelijke derde plaats waarbij ook gelijk werd gespeeld tegen een eerste team. MD4 verloor weliswaar dik van de nummers 1 en 2 in de poule, ze deden niet onder voor hun tegenstanders in de overige  wedstrijden waarin maar net werd verloren. Meiden jullie zijn op de goede weg!


Meisjes D1 & D2: Voor deze teams is de voorcompetitie met gemengde gevoelens afgerond. Sportief gezien was er namelijk niet echt een uitdaging omdat de teams laag waren ingedeeld.  Het valt enorm te prijzen dat de meiden en hun coaches dit van zich af hebben gezet en de teams vooral ook goed hebben laten hockeyen. Samenspelen is het sleutelwoord voor deze teams in de voorcompetitie geweest, althans dat hebben ze laten zien! Ook in deze teams zitten veel meiden die voor het eerst op een heel veld spelen. Hier hebben de coaches veel energie in gestoken en met resultaat, want het is nu nauwelijks meer merkbaar. De teams spelen als goed samenspelend elftal! MD2 is 1e geworden in de 1e klasse en heeft  geen enkele tegengoal gekregen. Elke tegenstander is met grote cijfers opzij gezet. MD1 heeft zelfs twee keer met dubbele cijfers gewonnen en kan met plaatsing voor de Topklasse B een mooie sprong maken naar de hoogste poule. MD1 kreeg maar 1 doelpunt tegen. Uit beide teams wil ik de keepsters een groot compliment geven. Zowel Cato als Marijn keepen dit seizoen voor het eerst en hebben al grote stappen gemaakt.


Meisjes C5, C7 & C8: Prima gepresteerd! MC7 en MC8 hebben zich met een eerstejaars team aardig stand weten te houden in hun poules. MC5 heeft eigenlijk steeds nipt verloren en ondanks behoorlijk wat opstartproblemen op de trainingen heeft dit team onder de goede begeleiding van coach en manager een mooi resultaat neergezet door 2e klasse te gaan spelen. Meiden, jullie worden niet vergeten en jullie gaan ook de eerste seizoenshelft met goede trainingen knallen!


Meisjes C6: Ook MC6 gaat 2e klasse spelen. Meiden een groot compliment, vooral ook omdat jullie het enige team zijn waarvoor helaas geen coach is gevonden. Super dat er een aantal ouders zijn die het team om de week willen begeleiden. Komende zaterdag zal ik jullie tijdens jullie teambijeenkomst helpen om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste seizoenshelft!


Meisjes C3 & C4: Beide teams gaan een mooie sportieve uitdaging tegemoet door hun prima resultaat in de voorcompetitie. MC3 blijft 1e klasse spelen en door het uitstekende begeleidingsduo van dit team zullen zij daar ook een mooi resultaat gaan neerzetten!
MC4 heeft in een korte periode een echt team neergezet. MC4 is samengesteld uit meiden uit veel verschillende teams, geen makkelijke opgave om daar snel een goed spelend team van te maken. Door de uitstekende aanpak en vooral ook leuke manier van begeleiden van hun coaches is dit wel gelukt en  hebben de meiden ook veel plezier in het spel.


Meisjes C1 & C2: Voor MC2 is de missie dik geslaagd. Zij gaan subtopklasse A spelen en hebben in de voorcompetitie laten zien dat ze goed op weg zijn om in deze klasse een mooi resultaat neer te zetten. Hun coaches zijn met hun eerste trainer/coach team aan het werk, mannen jullie goed bezig!


Na een uitstekende voorbereiding van MC1 op de voorcompetitie verliep de voorcompetitie zelf helaas nog stroef. Pas op de laatste dag werd de Topklasse veilig gesteld. Meiden, dit is een zeer terechte plaatsing want jullie hebben vaak genoeg laten zien dat jullie enorm goed kunnen spelen! Nu hard aan de bak om te laten zien dat jullie daar in de top thuis horen!

Jasper Stam
TCO MD & MC

Bijlage

Reacties


Markwin Statius Muller

29-10-2012 @ 23:43:30 |Waarom schuift MD2 maar een laagje op in de 1e klasse terwijl ze alles zo dik gewonnen hebben? Overigens is de foto van MD2

Marten van Vliet

31-10-2012 @ 16:42:41 |Ze spelen 1e klasse C, dat is niet de hoogste eerste klasse, binnen de klasse is dus nog groei mogelijk. Overigens zeggen uitslagen niet alles en is mede afhankelijk van de tegenstander

Markwin Statius Muller

31-10-2012 @ 21:07:49 |De uitslag is altijd afhankelijk van de tegenstander! Dat is precies het punt. Snap de uitleg niet, ze schuiven op van 1D naar 1C en wsch nog steeds te weinig tegenstand

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram