header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jongste Jeugd (Funky, Puppies, 8DEF en G-hockey)

M8E1 wint de Jongste Jeugddag 2012 bij en tegen Rood Wit

Nieuws afbeelding 2-6-2012

Alle ingrediënten waren er voor een topdag: prachtig weer, pittige tegenstanders en een selectieteam dat er enorm veel zin in had. Op zaterdag 2 juni traden onze meiden aan op de velden van Rood-Wit voor de KNHB Jongste Jeugddag 2012.

In de poulefase mochten we aantreden tegen AthenA M8E1, Pinoké M8E2 en Hurley M8E1. De eerste wedstrijd was nog een beetje wennen. AthenA kenden we nog uit de competitie, toen wonnen we met 5-1. Nu kregen we 25 minuten om dat te herhalen. Kansen krijgen onze meiden altijd genoeg, daaraan ligt het eigenlijk nooit. Gelukkig slaagde Rosalie erin om in elk geval één kans om te zetten in een doelpunt. De eerste wedstrijd wonnen we dan ook met 1-0.

Ook tegen Pinoké M8E2 kwamen we ooit in competitieverband uit (2-0 winst), maar het gevaar ligt op de loer als je denkt dat je dat kunstje ook nu wel weer even herhaalt. En inderdaad, binnen no-time keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Ook hier gold weer: we spelen best aardig, maar hoeveel kansen hebben we nodig? Nadat we wederom door Rosalie terugkwamen tot 1-1 verschenen achtereenvolgens Femke en Ica alleen voor de keeper. Helaas lukte het niet om te scoren zodat de einduitslag 1-1 was.

Als laatste wachtte Hurley M8E1. We wisten dat dat een sterke tegenstander was die dit seizoen o.a. met Bloemendaal in de hoogste klasse speelde. Hurley had steeds een groot veldoverwicht, maar Rosalie zat er wederom bovenop om te scoren. Die opsteker duurde niet lang, want het veldoverwicht van Hurley hield maar aan en na de 1-1 viel ook de 1-2 als einduitslag.

Het resultaat was dat we in de poule tweede werden en kruisfinales mochten gaan spelen tegen de nummer 1 van de andere poule, Hoorn M8E1, terwijl de nummer 1 in onze poule, Hurley, mocht spelen tegen Rood-Wit M8E1. Hoorn was een bekende uit de competitie: enkele weken geleden verloren we nog in West-Friesland met 3-1. We waren dus gebrand op revanche. En dat was te merken. De meiden groeiden in het toernooi en in de wedstrijd. Bijna geen kans werd weggegeven en Ica wist 2x te scoren. Een uitstekende overwinning en met die 2-0 mochten we naar de finale!

In de finale ontmoetten we Rood-Wit M8E1 dat Hurley wist uit te schakelen. Aan Rood-Wit hadden we niet zulke goede herinneringen, want aan het begin van het seizoen verloren we maar liefst met 7-2 van dit team….. Tijd om het verleden uit te wissen! Tijdens deze wedstrijd lieten de meiden zien dat ze dit seizoen als team enorm gegroeid zijn en regelmatig heel goed kunnen hockeyen. Rosalie speelde de bal breed naar rechts naar Twink die hem doorschoof naar Ica die vanuit de draai de bal prachtig in één keer achter de keeper van Rood-Wit wist te plaatsen: 1-0! Een prachtig doelpunt dat beantwoord zou gaan worden door Rood-Wit. Met veel druk wist onze tegenstander tien minuten later tegen te scoren. Rood-Wit bleef druk zetten en tot de laatste minuut bleef het razend spannend. Onze verdediging stond echter als een huis en 1-1 was ook de einduitslag.

Om een winnaar te kunnen aanwijzen moesten er strafballen genomen worden. Tot 2-2 ging het gelijk op. Julie scoorde ook de derde maar moest hem van onze eigen strenge scheids overnemen en arme Juul sloeg de bal op de paal….Toen Rood-Wit weer scoorde stonden we achter. Gelukkig wist onze held Coco de volgende strafbal te stoppen! Uiteindelijk was het na 5 strafballen 4-4 en wisten we dat elke gemiste strafbal fataal kon zijn. Bij de zesde strafbal miste Rood-Wit en was de ontlading bij de meiden, de coaches en de ouders enorm groot. Proficiat meiden en coaches, wat een topprestatie! We hebben van jullie genoten.

 Elmer Hogervorst (vader Twink)
 

Reacties


Bregje van Walstijn

3-6-2012 @ 08:35:48 |super meiden, geniet ze van de prijs.

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram