header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

D1: 'mooiste 3 punten van de hele competitie'

16-4-2012

Na een vrij en rustig paasweekend was het eindelijk weer tijd om het veld op te gaan. Dit keer stond Alkmaar uit op het programma. De vorige keer dat we Alkmaar troffen konden we met een 2-0 overwinning de 3 punten op HBS houden. We wisten dat het deze keer weer een moeilijke strijd zou worden om de gewilde 3 punten.

Na een spijkerharde voorbespreking en hier en daar wat blaren op de handen, waren we klaar om het veld op te gaan.

Na ongeveer 12 minuten kregen we de eerste corner tegen, een ietwat te zware straf van de scheidsrechter. Deze corner leidde tot een pijnlijk doelpunt tegen, 1-0. Deze achterstand maakte ons nog feller en alerter. Door deze fel- en alertheid konden we eindelijk feest vieren aan onze kant: 1-1 en gevolgd met 1-2!

Het was hard werken voor zowel Alkmaar als voor ons. In de 45ste minuut kregen we een terechte strafbal tegen en deze wist Alkmaar met een klein gelukje te scoren, 2-2. Toen begon het gevecht pas echt! Een mooie actie vanuit onze kant werd ons fataal door een counter tegen te krijgen, 3-2.

We hadden nog ongeveer 15 minuten te spelen, toen Sanne van Donk de bal mooi in de ruimte kreeg aangespeeld. Ze dolde hier en daar wat oude teamgenootjes en schoot hard op doel. De keeper wist even niet waar ze het moest zoeken en dat vertaalde zich in een 3-3!

De spanning was duidelijk aanwezig op het veld maar ook langs het veld en er stonden nog maar 3 minuten op de klok. Na balverlies op het middenveld van Alkmaar, nam Floor snel de bal richting Adinde die zich goed vrij liep op kop van de cirkel. Ze nam de bal goed aan, draaide uit en vond Lindsey bij de paal. Nog 2 minuten te spelen en Adinde speelt de bal naar Lindsey bij de 2de paal. Iedereen houdt zijn adem in…. GOAL! 3-4

Ik weet niet of we ooit zo hard hebben gejuicht met zijn alle, maar dit gebeurd niet vaak! De laatste 2 minuten duurde wel eeuwen, maar gelukkig kwam Alkmaar niet verder dan de middenlijn en bleven we in de aanval. De laatste 10 seconden kregen we nog een mooie kans maar de scheidsrechter vonden het mooi geweest voor deze zondag.

Er vlogen hier en daar wat sticks door de lucht uit blijdschap en verdriet. Het was een zondag van heel hard werken, slim hockeyen, blijdschap en 3 keiharde punten!

Volgende week krijgen we VVV op bezoek. De vorige wedstrijd tegen VVV hebben we 3-2 verloren dus we hebben nog een klein appeltje met deze Veni Vidi Vici´s  te schillen. Komt u ons helpen de 4de/5de plek te verdedigen? We zien u graag om 12.45!

HBS Dames 1
Maud Rambonnet #1

Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram