header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jongste Jeugd (Funky, Puppies, 8DEF en G-hockey)

Standen en uitslagen jongste jeugd

2-10-2007

Met de komst van de nieuwe website waren de laatste tijd alle competitiestanden en uitslagen te volgen. Hierbij waren, in tegenstelling tot op de KNHB website, ook de standen en uitslagen van de jongste jeugd te zien. Hiervoor zijn wij deze week door de KNHB, terecht, op onze vingers getikt. De KNHB heeft immers met de clubs afgesproken geen uitslagen en standen van de jongste jeugd bekend te maken.
 
Reden hiervoor is dat de kinderen van de jongste jeugd in opleiding zijn waarbij uitgangspunt is dat het leerproces en spelplezier belangrijker is dan de uiteindelijke stand in de competitie. Helaas komt het voor dat al te enthousiaste ouders, met de stand in gedachten, kinderen op niet gewenste wijze aanmoedigen/coachen.
Het is de bedoeling dat kinderen in deze leeftijd ieder wedstrijd onbevangen spelen, ongeacht de stand in de competitie. In dat licht is het bijvoorbeeld ook wenselijk dat kinderen alle posities in het veld bezetten (dus geen vaste plekken). Ook worden er ‘aanpassingen’ in het spel toegepast als er een groot nivoverschil tussen de teams blijkt te zijn .
 
We begrijpen dat sommigen het jammer vinden dat de standen niet meer zichtbaar zijn. De meesten vinden het gewoon leuk om de teams een beetje te volgen. Echter, HBS heeft begrip voor het standpunt van de KNHB en zal deze week de website aanpassen.

 

Jongste Jeugd Commissie

Conny Detmar

[email protected]

 

 


 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram