header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Masterclass

Nieuws afbeelding 3-12-2011
Afgelopen seizoen zijn we door het enthousiasme van twee jeugdige scheidsrechters gestart met de opzet van een Masterclass op HBS. Sam van de Weele en Dirk-Jan Glas, beide speler van  JA1, vinden het fluiten zo leuk, dat ze bijna iedere week de scheidsrechterscommissie vragen om een mooie wedstrijd te mogen fluiten. Hier geven we uiteraard graag gehoor aan en je kunt ze dan ook regelmatig zien fluiten bij de 1e lijnteams, zoals JC1, MC1, JB1 en MB1.
 
Binnen de Masterclass hebben we ervoor gezorgd, dat ze op een goede manier begeleid worden om hun niveau te verhogen en waar nodig de kwaliteit te verbeteren. Op zaterdag 29 okt zijn ze zelfs beoordeeld door een zeer ervaren Bondsscheidsrechter. Daarnaast stonden er nog zo'n 4  Bondsscheidsrechters langs de lijn om naar onze talenten te kijken.
Ze hebben bruikbare tips gekregen en ze werden tevens gevraagd om de Bio-opleiding te gaan doen, die leidt naar het fluiten op Bonds niveau. Hier willen Sam en Dirk voorlopig nog niet aan, omdat ze graag op HBS willen blijven fluiten en ook nog andere bezigheden hebben. Wij willen ze uiteraard ook nog graag lang in ons midden hebben als gerenommeerde scheidsrechters en zijn er trots op deze enthousiaste jongens op HBS te hebben.

Het doel is om de Masterclass uit te breiden naar een groepje van zo'n 10 enthousiaste kwalitatieve scheidsrechters, die regelmatig beoordeeld en begeleidt zullen worden door ervaren (Bonds)-scheidsrechters.
 
Door regelmatig rond de velden te lopen op zaterdag, om scheidsrechters te beoordelen op hun kwaliteiten,  zullen geschikte kandidaten een persoonlijke uitnodiging ontvangen om deel te nemen in de Masterclass.
 
Hierbij hebben we de ook de hulp van coaches / managers van de jeugdteams nodig, die ons ook kunnen tippen als ze gefloten zijn door geschikte kandidaten.
 
Ben je een jeugdige enthousiaste scheidsrechter, dan kun je jezelf uiteraard ook aanmelden. We hopen op een aantal B-jeugdleden.
 
Als je geschikt blijkt voor de Masterclass, dan krijg je ook wat extra's. Dus, als je fluiten leuk vindt en graag wat hogere wedstrijden in de toekomst wilt fluiten, schroom dan niet om een mailtje te sturen!
 En, ga eens kijken bij een wedstrijd gefloten door Sam en/of Dirk.
 
We hebben ondertussen een nieuwe aanmelding voor de Masterclass. Na goedbevinden, zal hij toegevoegd worden aan deze enthousiaste groep scheidsrechters!
 
Esther Posno
Voorzitter scheidrechterscommissie
 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram