header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Workshop voor trainers, coaches en managers van HBS

11-6-2011
De sponsorcommissie van HBS organiseert voor al haar coaches, managers, trainers en sponsoren de workshop 'Het talent, het team en de coach'  op maandag 20 juni van 20:00 -21:30 uur in het clubhuis van HBS.
 
De presentatie wordt gegeven door internationals Martijn van Westerop en Wouter Jolie. Aansluitend is er een borrel.
 
•         Meldt u nu per mail aan bij [email protected]
 
De Rabobank is sponsor van deze workshop van de 'De Batavieren', de vereniging van oud-hockeyinternationals (heren). Zij hebben regelmatig de behoefte om eens stil te staan bij een aantal belangrijke aspecten van de hockeysport. Over allerlei onderwerpen waar in de dagelijkse sportpraktijk meestal te snel aan voorbij wordt gelopen. Zoals de ontwikkeling van talent, team en coach.
 
Hoe gaan wij om met talent, hoe gaat talent om met zichzelf, waar liggen tegenwoordig de verantwoordelijkheden als het gaat om talentontwikkeling ? Bestaat er wel zo iemand als "de" coach ? En is de coach voor het herkennen en begeleiden van talenten een andere dan de coach die teams naar de gouden top leidt ? Daarnaast is er nog zoiets als tijdgeest. Hoe ontwikkelen teamsporten zich in een individualistische tijd gericht op snelle winst?
 
De Batavieren hebben hierover een boek geschreven met als titel ‘het Talent, het Team en de zoektocht naar een Coach’. Zij geven regelmatig workshops over dit onderwerp. In een interactieve workshop van circa 1,5 uur worden enerzijds de ontwikkeling van talent, de vorming van topteams en de coaching van talent en teams in de hockeysport besproken en met de deelnemers daarover gediscussieerd. Tevens wordt op een onderhoudende manier overeenkomsten en verschillen met Het Talent, het Team en de Manager in het bedrijfsleven gemaakt.
 
De Batavieren zijn, in samenwerking met de Rabobank, bereid gevonden deze workshop ook voor mhc HBS te verzorgen. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit deze workshop bij te wonen. Iedere aanwezige zal een gratis exemplaar van het boek ontvangen.
  
Namens de Batavieren zullen Martijn van Westerop en Wouter Jolie aanwezig zijn.

•         Martijn van Westerop  is oud speler van Bloemendaal en het Nederlands elftal. Daarnaast heeft hij deel uitgemaakt van de commissie tophockey bij Bloemendaal en is hij manager geweest van het Nederlands hockeyelftal onder 21 jaar. Hij is als Performance en Leiderschapsconsultant verbonden aan Itasc en is hij docent aan het Johan Cruyff Institute for Sport Studies.

•         Wouter Jolie begin zijn carrière bij Almere, via Laren kwam hij bij Bloemendaal waar hij al jaren speelt en alle successen in de afgelopen jaren meemaakte. Tevens is hij speler van het Nederlands Elftal, hij heeft inmiddels 85 interlands achter zijn naam staan en zijn 6 doelpunten gemaakt. Hij studeert in Amsterdam aan de VU en hoopt binnenkort af te studeren.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram