header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Phoenix is verslagen

Nieuws afbeelding 18-5-2011 Het was weer zondag en weer een heerlijke hockeydag! De lucht was wat donker en onweerspellend. En dat was waarschijnlijk het gevoel wat de dames van Phoenix hadden toen ze onze kant op reden. Phoenix uit zat bij vele van ons nog steeds op het netvlies gebrand. De laatste 20 seconden 1-1 spelen, het doet nog steeds pijn. We hadden nog wat goed te maken met hun!

Het dier van de week was het schaap/bok en Fleur stond daarom deze wedstrijd centraal. Na een goede voorbespreking stonden we allemaal te trappelen om Phoenix onze wolven kant te laten zien. 

Het fluitsignaal klonk en we waren al snel in hun cirkel te vinden. Helaas waren ze net zo snel weer in onze cirkel en haalden een corner. De bal werd zo hard geslagen dat de corner eindigde in een doelpunt tegen.. 0-1. Na ongeveer 5 minuten kregen we weer een corner tegen en ook deze belandde in het goal.. 0-2. Maar we lieten dit niet zomaar gebeuren en pakten onszelf bij elkaar en gingen weer in de aanval. Na vele prachtige aanvallen en bijna doelpunten gingen we toch met 0-2 de rust in. We konden weer even op adem komen en onze concentratiecurve weer omhoog trekken.

De 2de helft begon en we waren scherper en alerter, bring it on! Binnen 10 minuten kregen we eindelijk de verdiende corner. Lisa op kop en knallen maar! De bal kwam goed van haar stick maar sloeg vol op de keeper. De bal kwam terug en Lisa pakte haar kans en sloeg.. 1-2!! 

En we waren los, we gaan dit winnen! Na een prachtige aanval letterlijk uit het boekje kwam de bal voorin bij Ninni. Ze rende heel soepel langs de keeper en Janneke tipte de bal het net in! 2-2. Maar dat weerhield ons niet om Phoenix even op haar plek te zetten. Phoenix raakte de controle helemaal kwijt en leverde de bal telkens in. Dit resulteerde in vele aanvallen van ons en ook in een corner. Lisa en Floor stonden op kop om te slaan of slepen. Helaas werd de bal niet goed aangegeven en onze stopper Eef nam hierbij de kans om zelf ook eens op doel te slaan. Hard en secuur vloog de bal de hoek in en goal! 3-2!

Hatsa! 3 hele en terechte punten in de pocket. Met deze uitslag zijn we ook weer een plekje omhoog geklommen naar de 5de plek en hopelijk behouden we die tot het einde van het seizoen.

We hebben nog 2 finales te spelen, tegen Roomburg en Kraaien. Zondag staat Roomburg uit op het menu om afgeserveerd te worden naar de 2de klasse. Dus dat wordt een mooi feestje!

HBS Dev1ls
#1 Maud Rambonnet

Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram