header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Als een orka tegen Shinty

Nieuws afbeelding 13-4-2011 Afgelopen zondag stond Shinty uit voor ons op het programma. Deze ploeg uit Driebergen heeft de afgelopen 15 wedstrijden (helaas) geen één punt weten te pakken. Een makkie zou je denken…

De dag begon met een heerlijk warm zonnetje, zonnebrand en een iets wat eigenaardige meeting met de lokals van Driebergen. In de voorbespreking stond de orka centraal. Eefje had dit dier gekozen op het trainingsweekend. De kwaliteiten van een orka is dat hij nooit slaapt en altijd in een groep zwemt. Dat hij af en toe tennis speelt met kleine zeehondjes kwam niet voor in het verhaal… De taak was dan ook vandaag om als een groep te spelen en Shinty alle kanten van het veld te laten zien!

Na een warme warming-up en een paar verwarrende sprintjes waren we scherp en gebrand voor de wedstrijd. We hadden meteen veel balbezit en Shinty wist niet waar ze het moest zoeken. De eerste aanval van Shinty was over de flanken en na een miscommunicatie tussen Fleur haar benen en romp, belandde de bal in het goal.. Auw 1-0 voor Shinty.

Maar wij lieten ons niet van de wijs brengen; we knokten gewoon door! Na veel prachtige aanvallen en mooie variaties belandde de bal maar niet in het goal… Met deze tussenstand gingen we ook de rust in. Na oppeppende woorden van Henk-Jan Smits, uuhh Djurre, Gordon, uuuh Robbert en As-as-as-as-as coach met oortje Willem konden we het weer helemaal aan. 

De tweede helft maakten we al snel 1-1, alleen kregen net zo snel de bal weer teruggekaatst in ons goal. Maar ook toen gaven we niet op en dreunden we over Shinty heen met 2-2, 2-3 en de uiteindelijke stand 2-4. De punten gingen weer voor Shinty aan de neus voorbij.

Shinty was niet heel erg gefrustreerd en konden gelukkig accepteren dat de punten meegingen naar Bloemendaal. 

Deze week hebben we een pittig programma met donderdag Kraaien uit, waarmee we de 5e plek mee delen, en zondag krijgen we de nummer 1 Voordaan op bezoek. Voordaan heeft de afgelopen weken veel puntjes laten liggen. Wij grijpen onze kans! Komt u helpen om zondag de punten op HBS te houden? Wij zien u graag om 12.45 en wij nemen wel het zonnetje mee!

Dames 1
#1

Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram