header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Een wedstrijd van kaarten en veel overleg

Nieuws afbeelding 6-4-2011

HBS dames 1 – Overbos dames 1, een wedstrijd die beide partijen niet snel zullen vergeten. Veel kaarten, overleg, afgekeurde doelpunten en cruciale beslissingen van de scheidsrechters.

 

12.00 uur begon onze altijd weer verassende voorbespreking. Dit keer stond de salamander centraal. Dit dier is symbolisch voor onze speelster Lisanne. Zij kiest haar momenten in de wedstrijd. Als zij haar actie maakt zorgt ze voor snelheid en gevaar.

Na een goed verhaal van Djurkey over zijn ervaringen met salamanders gingen we inlopen. Een lekker muziekje erbij en gaan. Nog even de sproeiers aan en inspelen op veld 1.

Het fluit signaal klonk en de wedstrijd was begonnen. Helaas volgde al snel een strafcorner voor Overbos. Ze kozen voor een slag vanaf de kopcirkel. De bal ging met bijzonder veel vaart langs de linkervoet van de lijnstop het doel in. Balen… Overbos liep juichend terug naar de middenlijn. Maar nee, volgens de keeper en een aantal verdedigers van HBS was de bal helemaal niet in het doel geweest,  maar op de paal!  Gelukkig werd er overlegd door de mannen in geel en werd het doelpunt afgekeurd. Een goede beslissing van de scheidsrechters dus.  Overbos was het daar uiteraard niet mee eens en ging in discussie. Uit de beelden, die bekeken zijn na de wedstrijd, bleek inderdaad dat de bal op de paal was gekomen. Konden we maar videobeelden aanvragen tijdens de wedstrijd.

Helaas volgde na deze afgekeurde strafcorner toch nog een doelpunt voor onze tegenstanders. Het was 0-1.

 

Pas in de 2e helft maakten wij de gelijkmaker. 1-1 door een hard ingeslagen strafcorner van Lisa. Er moest natuurlijk wel even overlegd worden door de scheidsrechters, maar gelukkig, de achterstand was weggewerkt. Helaas moeten wij tegen Overbos altijd eerst  1-0 achterstaan voordat we scoren.

Het verdere score verloop liep als volgt: 1-2, 2-2 (Ninni), 2-3. Met tussendoor hier en daar wat ophef over kaarten, strafballen en doelpunten.  We verloren de wedstrijd, maar waren allemaal erg blij dat het voorbij was. Wat een vervelende wedstrijd en wat een vervelende sfeer.

 

Op naar volgende week, Shinty uit. Gaan we voor beter en leuker hockey!

 

Groeten,

 

Dames 1

Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram