header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Wie is de Devil? (trainingsweekend D1)

Nieuws afbeelding 2-3-2011
VRIJDAG
Al weken zaten de organisatoren te trappelen, maar afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover; het trainingsweekend van Dames 1 ging officieel van start. Beladen met jokers, vrijstellingen, hoofddeksels en bananen, vertrok het gezelschap, verspreid over de dag, richting het duivelse Groesbeek. Enkele alcoholische versnaperingen, verkeersslachtoffers en overspannen boerenjongens later, bereikte bijna iedereen voor 19.07 uur het oergezellige “op de Horst”. Na een wat onwennig eerste cameramomentje was het de hoogste tijd voor het eerste avondmaal. Het Zout-beach diner, de heerlijke wijnen en de krokant gebakken spekjes bleken een uitstekende combinatie. En ook de service liet niets te wensen over. Wat kunnen die meiden hockeyen…
 
Aan de ontspannen sfeer kwam abrupt een einde toen spelleider Robbie de “Wie is de Devil”-spelregels nog eens op een rijtje zette, het lila Little Princess-tasje aan caissière Lisan overhandigde en het eerste zinderende Devilspel aankondigde. De dames stonden weer op scherp. Een halsbrekend parcours werd bedwongen en grote prijzen werden in de wacht gesleept. De peperdure schoenen van mevrouw Bekius moesten het helaas ontgelden.
 
De avond was nog lang niet ten einde, de biervoorraad verdween echter als sneeuw voor de zon... Toch werd een pittig en uiterst leerzaam “Wie kent haar eigen hockeykwaliteiten”-spel onder leiding van Djurkey tot in de late uurtjes voortgezet met een Waku Waku-achtige afsluiter waarbij de gehele dierenriem de revue passeerde.
 
Met de vrijstellingen stevig om de pols en de mollenboekjes veilig onder het kussen, vertrok vrijwel iedereen voor zonsopgang naar dromenland.
 
ZATERDAG
In alle vroegte werden Jun en Car gewekt door de heerlijk geuren van het door Robbie verzorgde ontbijt op bed en schoof de rest van het gezelschap aan voor een stevig (ontb)eitje van de keeper.
 
Ook dit weekend moest er uiteraard gehockeyd worden en zodoende stonden de dames niet veel later op het prachtige waterveld van MHC Nijmegen. Een bijzonder nuttig 1,5-uurtje, ondanks de zware benen, de kloppende slapen en een mollende duivel.
Na het nuttigen van de overheerlijke voorgesmeerde bammetjes en het voorbereiden van het “Wie is de Chef”-diner van die avond, betrad de groep ietwat vertraagd, ondanks de bijzonder duidelijke duivelchat, de schitterende discgolfbaan van Berg en Dal. Mede dankzij de heldere instructies van boer Müskens en het heerlijke zonnetje, wisten zowel groep I als groep III binnen een kwartier de volledige baan af te leggen. Groep II moest, ondanks haar fanatisme, duidelijk het onderspit delven.
 
Moe maar voldaan werd de terugreis naar “Op de Horst” ingezet. Het avondprogramma kon beginnen! Tijdens een inspirerende cocktailworkshop waarbij de keeper zich ontpopte tot een volleerd proefpersoon, werden onder andere het Kuddedier, de Out of the Closet, de Free Willy en de Classic Red geboren. Tussen neus en lippen door werd de hoedenwedstrijd nipt gewonnen door de duivel, op de voet gevolgd door Out of the Closet.
 
Hongerig van al het mixen en mollen, werd langzaamaan een begin gemaakt met het “Wie is de Chef”-diner. Alle ingrediënten voor een sfeervol diner waren aanwezig, behalve …. de tsjilisaus voor bij de mozzarella, tomaat en brazilicum. Gelukkig hebben we de foto’s nog!
 
De dag werd in stijl afgesloten met een klein drankje in Djurkeys Partysaloon “De Linde” waar de hockeydames uit Bloemendaal met open armen door de onweerstaanbare Groesbekers werden ontvangen. Veel te veel carnavalskrakers, verdachte biertjes, snollende mollen, salige shotjes, volle onderbroeken, gillende Groesbekers en goudeerlijke eedafleggingen later, werd er toch maar besloten om huiswaarts te keren om nog wat niets verhullende shots te maken, nog even de afwas te doen en enkele verborgen creatieve talenten de vrije loop te laten.
 
ZONDAG
Na een muzikaal intermezzo, verzorgd door DJ Robbie Z, een eiloos ontbijt en een grondige schoonmaak, was het dan eindelijk tijd om De Duivelsberg te bedwingen. Na een stevige wandeling door de Groesbeekse bossen begonnen de eerste maagjes alweer te knorren. Tijd voor kaas met pannenkoek! En.. tijd om de Devil te onthullen. Nin bleek een ware wolf in schaapskleren, door niemand verdacht, door niemand ontmaskerd. Alleen wist de Bok natuurlijk wel beter…
 
En als klap op de vuurpijl werd het weekend afgesloten met de kraker N.E.C.-Utrecht in het Goffert stadion. Volledig gehuld in de clubkleuren van de volledige eredivisie betraden de dames het ietwat kleine Goffert stadion (wat later toch het spelershome bleek te zijn).
Na een gedegen fouillering en een uitgebreide tasinspectie, namen de dames, de heren van de staf, de kurkentrekker en de fles tsjilisaus uiteindelijk plaats in het aangenaam verwarmde vak W. Een uiterst spannende 94 minuten, een voortdurend falende negroïde N.E.C.-spits, de inbeslagname van de fles tsjilisaus door meneer en mevrouw Steward en oneindig veel waves later, was het echt de hoogste tijd…
 
Wij hebben genoten van een fantastisch tsjill weekend dat ongetwijfeld garant staat voor een succesvolle en geslaagde tweede seizoenshelft.
 
Robbert, Willem en Djurre, reuze bedankt!
 
Groeten,
HBS Dames I

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram