header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Het fundament van D1 ligt

Nieuws afbeelding 1-11-2010
Ik wilde mijn verslag weer is beginnen met “zondag ochtend reed ik op mijn scooter…” maar helaas werd mijn zondag ochtend abrupt  verstort doordat mijn scooter niet meer wilde starten..
 
Door de kou en de vocht weigerde die om mij en mijn keeperstas te vervoeren. Zie de schuldige op de foto!
Gelukkig stond moeders al gereed met de auto om mij naar de Extran-hal te brengen. Eenmaal daar aangekomen stonden alle gezichten al scherp op de wedstrijd.

In stijl reden we, met dank aan Floor haar ouders, in een witte Range Rover richting Voordaan. Onderweg kletsten we nog een beetje over dingen waar we op moesten letten tijdens de wedstrijd en over hoe lekker ruim we zaten.

Op Voordaan aangekomen, begon ik bij mezelf even de statistieken van Voordaan door te nemen; van de 6 gespeelde wedstrijden hebben ze 6 wedstrijden gewonnen, 3 doelpunten tegen en 28 doelpunten voor! Nadenkend hierover, begon de voorbespreking. Na een goede en oppeppende teambespreking, konden we vol concentratie de wedstrijd beginnen. Als aandacht punt: Brutaal, Initiatief en Juichen! Oftewel een bezige Bij!

Het fluitsignaal klonk en de duiveltjes kwamen heel brutaal uit hun doosje. De eerste 20 minuten toonden we veel initiatief en hadden we veel balbezit en daarop volgde al snel een strafcorner mee. Jonneke gaf aan en er werd ingeslagen, de keeper stopte hem en de bal ging bijna over de zijlijn maar gelukkig stond Jonneke daar om de bal heel handig over de stick van de keeper te pushen! En we staan voor met 1-0!

Maar Voordaan liet zich niet op hun kop zitten en herpakte zich. We werden goed onderdruk gezet en hieruit leidde ook de gelijkmaker. Of dit doelpunt helemaal terecht was, blijft nog een beetje onduidelijk. Maar na overleg met de scheidsrechters, werd het doelpunt toch goedgekeurd.  Met deze mooie stand gingen we ook de rust in.

Na de rust liepen we het veld op en we wisten allemaal: het staat 1-1 dus we hebben nog een kans! Zo gingen we ook de tweede helft in, met dezelfde mentaliteit als de eerste helft, bleven we door knallen. Na 27 minuten strijd van beide kanten viel er een goal voor Voordaan. Dit was een teken voor ons om met 5 spitsen te gaan spelen. Dit hebben we al een keer eerder gedaan bij VVV en dat leidde ook naar een 2-2. Maar of het weer tot dezelfde uitkomst leidt… 

Met nog 3 minuten op de klok, kregen we een vrije slag buiten de 23meterlijn. Jonneke nam de bal en sloeg de bal de cirkel in en daar van Nini, onze topscoorder. Wat er gebeurde weer ik niet meer maar Nini scoorde!! We staan weer gelijk!!

De laatste 2,5 minuut waren we een team en speelde we als een team, maar het was ook heel spannend. De seconden slopen voorbij en Bibiche ontving de bal en kreeg bijna een kans om de bal vol in de kruising te slaan. Helaas werd deze kans niet benut en even later floten de scheidsrechters af.

Er werd gejuicht, wat waren we blij en wat waren we goed! Voor ons was dit winst en voor Voordaan een verlies. Dit is een grote stap in ons bouwproces en biedt een leuk vooruitzicht in de toekomst. De opdracht Bij is geslaagd!

Komende zondag spelen we om 12.45 tegen Amstelveen op ons eigen vertrouwde veldje. Komt u ook kijken? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (hopen we)!

#1
Maud Rambonnet


 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram