header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

In de nood eten de HBS Devils vliegen

Nieuws afbeelding 30-9-2010
En YES het was weer zondag! Weer een kans op punten en een lekkere wedstrijd. Deze keer stond VVV op het programma.
 
Een team dat nog erg gevoelig ligt bij het oude HBS Dames 1 van vorig jaar. Ook onze Castricummers hadden nog een figuurlijk appeltje met hen te schillen. Maar dat is een ander verhaal en ik weet niet of daar animo voor is. (Zo wel; op zondag staan we altijd open voor diepgaande gesprekken.) Zoals hoe iemand zijn/haar ei eet, maar dat is wéér een ander verhaal! We dwalen af dus weer terug naar zondag!

We verzamelde bij onze lieve manager en teammama Leonie. Eenmaal binnen had iedereen  een goede en gezonde concentratie over zich heen. Na uitgebreid gebabbeld te hebben, kwam het wekelijkse filmpje weer aan bod. De teamstaf leeft zich altijd weer uit met het maken van een filmpje. Deze keer kwam Neil Armstrong voorbij met de fietst, figuren uit Astrix en Obelix en natuurlijk de niet-van-de-buis-te-slaan Ohoh Cherso figuren. Na de film gingen we snel naar HBS om VVV letterlijk en figuurlijk onder het kunstgras te vegen.

Het fluitsignaal klonk en we waren los! Van beide kanten werd er hard geknokt, maar helaas viel de eerste strafcorner aan onze kant. Maar we hadden zo hard op de verdedigende corner getraind dat VVV natuurlijk niet scoorde. We waren flink aan elkaar gewaagd en er werd ook flink fysiek gespeeld, van beide kanten. We gingen 0-0 de rust in en kregen nog wat aanwijzingen van Djurre.

In de tweede helft werden ook de scheidsrechters een beetje zenuwachtig en gaven daardoor iets wat rare beslissingen. Zo ook een corner tegen. De coach van VVV streek met twee vingers over zijn neus en de corner werd geslagen. En het was 0-1…. Maar gingen de kopjes van de dames hangen: nee zeker niet! Al snel kregen wij een corner mee en omdat we ook heel hard hebben getraind op de aanvallende corner haalden we een strafbal! Deze werd prachtig gepusht door onze aanvoerster Sanne, 1-1!  

Even later kregen we weer een corner tegen en ging via de voeten van onze lijnstop, Eef, de zijlijn over.. Ja en dat is een strafbal. De adrenaline stroomde door mijn lichaam en was er klaar voor. Tijdens het nemen van de strafbal bewoog ik de vroeg en de scheids floot. Maar 3 seconden daarna pushte VVV de bal in. Dit doelpunt werd als doelpunt neergezet maar dat kon natuurlijk niet.
 
Na ongeveer 10 minuten van discussie met de scheidsrechters, besloten ze gelukkig dat het inderdaad niet een doelpunt kon zijn en dat de strafbal opnieuw genomen moest nemen. Ondertussen had ik een onderonsje met me helm en was iets uit me hum, maar de strafbal moest over genomen worden. Deze werd hard en op precies dezelfde plek in het doel gepusht, 1-2… Maar de wedstrijd was nog niet beslist. Nog ongeveer 15 minuten op de klok en we hadden de mooiste aanvallen. We bleven die 2-2 opzoeken.

De bal wordt mooi verlegd en netjes naar elkaar overgetikt richting het goal van VVV. De bal eindigde bij Sanne op de kopcirkel, ze haalt de bal eerst iets naar haar forehand, zodat de twee verdedigers de weg naar het doel openen. Sanne draait naar haar backhand en slaat zo hard en precies de bal de kruising in! 2-2!!

Het publiek en wij gingen los en wat waren we blij, eindelijk viel het goal waar we zo hard voor hadden gewerkt, het afgelopen kwartier.
Nou een punt is en blijf een punt ook al hoopten we op 3 punter…  Maar we hebben weer mooie stappen gemaakt. Zondag is Alkmaar het figuurlijke haasje en we zijn volgens mij wel  klaar voor een driepuntenbiertje! Die smaakt toch iets lekkerder….

HBS Devils
Maud Rambonnet #1  

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram