header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Teambuilding in Lousada

Nieuws afbeelding 10-3-2010
Eindelijk weer hockeyen! Onder dat motto vertrokken dames 1 en heren 1 op 22 februari richting Portugal.

Luchthaven Eindhoven was de verzamelplaats. De laatste spullen in of juist uit de bagage in verband met de strikte voorschriften van Ryanair. Het moet een raar gezicht zijn geweest, een kleine 40 m/v die ballen, sticks, schoenen, hesjes etc. uitruilden, tassen wogen om vervolgens toch alles weer anders in te pakken.

Laat in de avond kwamen we aan in Porto waar de eerste puzzel van deze week opgelost moest worden: hoe krijgen we 36 m/v en heel veel bagage in 4 busjes?
Het lukte.

De volgende dag konden we pas goed zien hoe fraai de accommodatie in Lousada was. De slaapafdelingen met grote doucheruimtes waren prima, de eetzaal, keuken en loungeruimten waren OK.
Dit alles bleek onder een gloednieuwe sportaccommodatie te liggen: gym, fitness, fysio, enorme kleedkamers, scheidskamers, dopingcontrolekamers, een supergrote tribune en daarnaast … een prachtig waterveld. Onderdeel van een groot sportcomplex met o.a. tennisbanen, rugby- en voetbalvelden.

Diezelfde ochtend bleek ook dat er regen viel, heel veel regen. Het veld kon die enorme hoeveelheid water niet of nauwelijks aan. Gelukkig (?) stond er een harde wind (zeg maar: storm), waardoor het veld in bui-loze momenten ook weer snel droog was.

Maar het betekende wel dat er flexibel met de trainingsprogramma's omgegaan moest worden. Maar ook die puzzel hebben we opgelost.
Zowel de dames als de heren hebben minimaal 2 x per dag kunnen trainen, buiten wanneer het kon of binnen wanneer het niet anders kon.
Helaas konden de geplande wedstrijden in verband met de weersomstandigheden en veldconditie niet doorgaan.
Hoewel … de heren hebben uiteindelijk nog wel gespeeld op de trainingsavond van en tegen de plaatselijke herenselectie. Het werd een natte wedstrijd, gestaakt in verband met regen en onweer, die voornamelijk op de as van het veld werd gespeeld, de rest van het veld stond blank (overigens wel dik gewonnen, onze heren !).

Op donderdag hebben de heren een alternatief programma gehad in het prachtige Porto (waar de zon scheen) en de dames op vrijdag, ook in een zonnig Porto.

Ondanks de regen was het een volle en nuttige week.Naast de trainingen was vooral de TEAMbuilding zeer waardevol. Team- en individuele gesprekken, presentaties over voeding en sport, Gamebreaker-analyses van trainingen en wedstrijden, maar vooral: we hebben, na die lange witte en koude winter in Nederland, eindelijk weer met stick en bal buiten kunnen trainen !

En … we hebben elkaar heel goed leren kennen … nieuwe-, hernieuwde, verstevigde vriendschappen zijn gesloten … en we weten nu dat je met dienbladen heel goed overtollig water weg kunt werken, dat waslijnen onmisbaar zijn in Portugal, dat soep van vandaag morgen nog lekkerder is, dat ze in Portugal lekkere broodjes bakken, dat Lousada een topkapper heeft, dat de Lidl supergoedkoop is en dat daar een heel groot gevaar in schuilt, dat een verwarming niet perse warmte hoeft af te geven, dat je er wel goed je zooltjes in kunt drogen, dat je natte schoenen niet droog krijgt in de magnetron, dat dames 1 een nieuw lijflied heeft, dat het op mannendag veel lekkerder ruikt in de sauna dan op andere dagen, dat wentelteefjes best lekker zijn, dat de plaatselijke bevolking vol be/verwondering heeft gekeken en geluisterd naar 15 hysterische meiden op de avond van De Wissel, dat 'Eindhoven' al om 24 uur sluit en dat wij door 2 uur vertraging maar net op tijd waren om onze bagage mee te krijgen, dat hockey het leukste spelletje is – of het nu nat is of droog – binnen is of buiten- dag is of nacht.

Kortom, we hebben fantastische dagen gehad in Portugal.

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
Dames 1 en heren 1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren

Facebook

Instagram