header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Terugblik en blik vooruit van Dames 1

22-12-2009
Op 29 november speelde Dames 1 haar wedstrijd tegen Overbos, de ploeg die vorig seizoen nog OVK speelde.
De wedstrijd werd gekenmerkt door: stromende regen, een heel snel doelpunt voor HBS, scheidsrechters, Ninni, zwarte pieten, 2 doelpunten van Overbos en 3 doelpunten voor HBS. Uitslag: 2-3 !.

Een week later stond de wedstrijd tegen Alkmaar op het programma.
Alkmaar-uit, altijd lastig … zeker nu ! Immers, Alkmaar had de eerste wedstrijd tegen ons gelijk gespeeld en had vorig seizoen het kampioenschap weggegooid en dat zou ze niet nog eens gebeuren; stond nu tweede op de ranglijst. Kortom, de Alkmaarse dames waren tot op het bot gemotiveerd.

En wij hadden te maken met een afwezige Ellen, geveld door een Mexicaan, een zieke Bibiche en gebroken vingers, duimen en andere ongemakken van onze vaste meisjes A-ploeg (Lisanne, Fleur en Lisa). Dus in plaats van jeugdige ondersteuning zochten we het nu in ervaren hulp in de vorm van Anna, Judika en Daan (veel dank daarvoor!). De wedstrijd, ook we er in stromende regen, was fanatiek. Over en weer waren er kansen. Wij waren ongelukkig in de afwerking daarvan, Alkmaar niet. Zij wonnen dan ook: 3-1.

Op de ranglijst nemen wij nu de 8e positie in, maar de plaatsen 6 tm 11 liggen dicht bij elkaar (slechts een verschil van 4 punten). Dus er is werk aan de winkel !

En nu dan de winterstop.

Dit jaar legt dames 1 in deze competitieloze periode de nadruk op de voorbereiding van de 2e helft van het seizoen. Vanaf 9 januari 2010 gaan we aan de slag met een ambitieus programma waarin veel aandacht is voor loop-/conditietrainingen (o.l.v. Jeroen Ellens), zodat we in maart topfit kunnen starten.

Bob Henfling, al eerder geïntroduceerd als trainer/coach van dames 1, heeft zijn begeleidingsteam verder uitgebreid met Nini Feringa, die als assistent coach gaat optreden en Jeroen Ellens als looptrainer. Daarnaast blijft Djurre Roggeveen actief als assistent trainer en Leonie Joosten als manager.

Dit jaar dus even geen zaalhockey voor dames 1, een selectie van dames 3 neemt de zaalcompetitie voor haar rekening. Het wedstrijdschema in de zaal ziet er als volgt uit:

3 januari 2010  Terriers  - HBS  Sporthallen Zuid, Amsterdam 15.10 uur
3 januar 2010  Hurley  - HBS  Sporthallen Zuid, Amsterdam 17.05 uur

10 januari 2010  Alliance  - HBS  Beijneshal Haarlem  14.00 uur
10 januari 2010  HBS      - Terriers Beijneshal Haarlem  16.45 uur

17 januari 2010  HBS      - Alliance De Watertoren Egmond a/Zee 15.00 uur
17 januari 2010  HBS      - Hurley De Watertoren Egmond a/Zee 15.55 uur


Op zondag 7 maart 2010 is het dan zo ver, de eerste wedstrijd na winterstop, thuis tegen Kraaien. Dat belooft een spannend potje te worden, Kraaien staat 1 puntje boven ons en we wij hebben nog wat goed te maken tegenover deze vogels.
Dus mis deze wedstrijd niet !

Wij danken HBS voor de ondersteuning in de eerste helft van het seizoen en wensen iedereen fijne dagen en een gezond, succesvol en sportief 2010.

Tot in het nieuwe jaar,
Dames 1.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram