header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Zes punten voor Dames 1

27-11-2009
Het is zondag, rond half 12. Een voor een komen de dames op HBS aan. Strakke koppies, veel wc-bezoek, zenuwachtige manager, rustige coach en vooral veel stilte.
Kwart voor 12 omgekleed in de herenkleedkamer (die voor ons nog steeds bespreekruimte is). Hoewel de geuren bedwelmend zijn, wordt er geconcentreerd naar de coach geluisterd. Het doel van vandaag is duidelijk, het plan hoe we dat gaan bereiken ook. Een zenuwachtige giechel wordt de kop ingedrukt, het is stil voor de storm.

Dan, het hok uit, diep wordt de frisse lucht ingeademd.
Inmiddels is het droog.
Warmlopen, inspelen, rokken aan, pakken uit, ijselijke HBS-jel en beginnen !

Meteen is duidelijk dat ook VVV heeft begrepen dat het een cruciale wedstrijd is, de Amsterdamse dames vallen stevig aan. Maar er wordt goed verdedigd.
Wij krijgen inmiddels meer grip op de wedstrijd en daarmee ook een aantal kansen, maar ook wij komen in de eerste helft niet tot scoren. Ruststand dus 0 – 0.

Tijd voor sproeien, scherp stellen en op scherp zetten.

De tweede helft, nu moet het gaan gebeuren. Dus er gaat een schepje boven op.
Fanatiek en met veel inzet. Niet mooi maar wel spannend. Het spel golft heen en weer.
En dan scoort Lisanne, terug van weggeweest, Overweg: 1 – 0. Lang kunnen we daar niet van genieten want  VVV mept de bal in ons net: 1-1
Kort daarna houdt alles en iedereen die fan is van HBS de adem in: de bal rolt richting het lege HBS-doel. Met een enorme sprint en een uiterste krachtsinspanning weet Ellen een doelpunt te voorkomen.

De wedstrijd nadert zijn einde. Het wordt knokken op het tandvlees en op karakter !
En dan blijkt dat onze meiden, gedragen door een fantastisch publiek (dank !), nog over een laatste restje adem te beschikken, waardoor na een goede onderschepping en een fraaie pass, Marijn kort voor tijd kan scoren: 2 – 1, de eindstand.

Dames 1 is blij met deze punten en dankt publiek en iedereen die zich voor het team heeft ingezet !
Na een heerlijke lunch en lekkere speculaas van veterinnen B konden we met een goed gevoel gaan genieten van het kunstenaarsgilde van Peter.
Ook zij wisten te winnen … het was een mooie HBS-dag.

Tot zover,
Dames 1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram