header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Dames 1 overtuigt tegen Castricum.

Nieuws afbeelding 16-10-2009

Er was wat goed te maken na de totale en teambrede off day in de polder. We besparen u de details en de uitslag.

Op alle fronten werd er de afgelopen week hard gewerkt en veel geleerd. En het resultaat was er naar. We begonnen scherp aan de wedstrijd tegen Castricum. Al in de 3e minuut kreeg Ninni een kans, de bal verdween maar net naast het doel. Vier minuten later mocht Guus aanleggen voor de eerste strafcorner van de wedstrijd: 1-0. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de keepster een beetje behulpzaam was …

Hoewel de tegenstander op zoek ging naar de gelijkmaker bleef HBS rustig en bekeken hockeyen. Zo creëerden we onze eigen kansen. Na een goed onderschepte bal op links werd met een mooie pass de voorhoede bereikt. Bibiche en Ninni kwamen met diverse een-tweetjes voor de goal en scoorden. De samenwerking was zodanig dat niet bekend is wie het laatste tikje uitdeelde.
2-0 was tevens de ruststand.

Hoewel Castricum in de tweede helft stevig de aanval inzette strandden die kansen in onze achterhoede of op Lucille.  HBS bleef knokken en verdedigde strak en bleef op eigen kansen jagen. En die waren er natuurlijk. Een prachtpass van Madelon op Marijn, die vervolgens op volle snelheid de cirkel in draafde, een goede passeerbeweging maakte en scoorde: 3-0.

Castricum drong aan en scoorde uiteindelijk uit een strafcorner. Na deze goal golfde het spel heen en weer, met kansen en kansjes voor beide partijen. HBS mocht opnieuw aanleggen voor een strafcorner, een variant waarbij Car geeft, Eef stopt en Marijn inslaat en scoort: 4-1.
Tot slot scoorde Castricum nog eenmaal, twee minuten voor tijd, uit een strafcorner. Zo werd de eindstand 4-2. Een verdiende overwinning voor HBS.

Een belangrijke overwinning ook, er werd geconcentreerd en scherp gespeeld en er werd gescoord. Zo win je dus, het was fun ! Het biertje smaakte weer na de wedstrijd.

Op 1 november vervolgen wij onze competitie. Thuis tegen Amstelveen. Dat belooft een mooie pot te worden. Wij beginnen om 12.45 uur en hopen u weer langs de lijn te zien. Geen grotere stimulans dan de aanmoedigingen van het eigen publiek!
Meer sfeerbeelden op www.nicofoto.nl
 
Tot zover,
Dames 1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram