header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Dames 1 sleept gelijkspel uit eerste thuisoptreden

Nieuws afbeelding 14-9-2009

Zaterdag de opening van het seizoen en het eerste thuisoptreden van Dames 1 tegen Alkmaar D1. 

Alkmaar speelde vorig seizoen mee in de top van de competitie. Op bizarre wijze zagen ze uiteindelijk toch het kampioenschap aan zich voorbij gaan. Laat zich raden welke ambitie het team heeft voor dit seizoen: nummer 1 worden !

De voorbereiding
In die wetenschap zaten onze dames met strakke koppies in de kleedkamer geconcentreerd naar het strijdplan van Marco te luisteren.
Na de gebruikelijke voorbereiding op het veld werd op de middenstip onze sponsor Park Brederode (PB) ontvangen. Onder luid applaus van dames 1 en vast gelegd door een batterij fotografen namen Dion Achterberg en Joris Bruggen een enorme cheque in ontvangst van de heer van Seggelen namens PB. Een mooi begin van het nieuwe seizoen !

De wedstrijd
Al in de 3e minuut werd HBS gevaarlijk door een strafcorner die maar net het doel van Alkmaar miste. Twee minuten later was het Alkmaar dat een kans zag mislukken. En zoals het in die eerste 5 minuten ging, verliep de hele wedstrijd: kansen over en weer.
In de 15e minuut scoorde Maartje na een prachtige solo. Tien minuten later knalde Alkmaar de 1-1 tegen de plank. In het fluitsignaal voor de rust scoorde HBS nog een keer uit een prachtig uitgespeelde aanval, bleek dat wij die fluit toch net iets later hadden gehoord dan ieder ander …

Ook in de tweede helft werd er door beide ploegen geconcentreerd gehockeyd en speelden beiden voor de overwinning. Het leverde kansen op voor HBS en Alkmaar, maar geen daarvan werd benut. Zo bleef het 1-1. Gezien de wedstrijd een terechte uitslag.

Het publiek (veel en enthousiast aanmoedigend !) had een leuke en spannende wedstrijd gezien en kwam met ons tot de conclusie dat dames 1 het goed had gedaan en dat dameshockey leuk is om naar te kijken!

  • Het vervolg
    Zondag 20 september: 12.45 uur Kraaien – HBS  (goed te combineren met een bezoek aan de  Zaanse Schans …..)    
  • Zondag 27 september: 12.45 uur HBS – Qui Vive

Wij zien u graag weer langs de lijn !

Dames 1.
 
Fantastische foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Nico Hortensius, zie www.nicofoto.nl.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram