header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

Het gaat de goede kant op!

7-4-2009

Dat is de conclusie die je kunt trekken als je regelmatig op zaterdag op HBS rondloopt. Voor diegene die er niet altijd kunnen zijn een update: Hoe staat onze jeugd ervoor?

 

Jongens A1 presteert olv H1 speler Tabe Roggeveen zeer behoorlijk in de topklasse. Bloemendaal A1 werd verslagen en een plek in de top 4 is nog haalbaar. Jongens A1 levert een grote bijdrage aan de jeugd omdat er veel van hen als trainer actief zijn.

Jongens B1, een team met 80% 1e jaars, komt dit jaar uit in de 1e klasse. Thijs Groen, ook H1 speler, en zijn mannen gaan voor het kampioenschap en hebben dit in eigen hand.

Jongens C1 komt uit in de IDC 2 competitie. Voor de winterstop was het vooral wennen, maar inmiddels kunnen deze knapen zich meten met elke tegenstander. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen van Bloemendaal C1 in een uitstekende pot. Coach Rienk Postuma, tevens assistent trainer van H1, heeft met dit team weer grote stappen gemaakt.

Jongens D1 heeft zich na de herindeling weten te plaatsen voor de hoogste categorie in de D, de topklasse, en versloeg reeds Bloemendaal D1. Vincent de Vos en Bob Herbold, respectievelijk speler en assistent coach van H1, leiden dit team en ook dit team maakt een zeer behoorlijke groei door.

 

Meisjes A1 komt uit in de topklasse. Coach Joost Kleijn, al vele jaren actief als trainer/coach op HBS, ziet een aantal van zijn meiden regelmatig schitteren bij Dames 1. Hopelijk volgen er komend seizoen wat meiden het goede voorbeeld van MA1 speelster Marije Postuma; zij traint en coacht vele jeugdteams.

Meisjes B1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de 1e klasse. Met een ongeslagen status en slechts 8 tegentreffers in 12 wedstrijden zijn de meiden van Gijs Nipshagen niet meer in te halen door de concurrentie. Hulde voor de meiden en de begeleiding!

Meisjes C1 doet olv Thomas Prinsen bovenin mee in de topklasse. Thomas is al jaren een belangrijke kracht voor de jeugd van HBS en is, net als jeugdtrainer Lisette van Marken, bezig met het halen van het diploma trainer-coach A. De kennis die hij hier opdoet zal MC1 goed doen in hun race om het kampioenschap.

Meisjes D1 speelt in de 1e klasse en gaat aan kop. Sigrid Crama, speelster van Dames 1, traint en coacht de meiden en doet dit met veel enthousiasme. Leren staat centraal, maar een kampioenschapje zou mooi meegenomen zijn en zit er in.

 

Naast de 1e teams hebben we nog 30 teams in de ABCD11 afdeling. Ook hier zien we uitstekende prestaties en liggen kampioenschappen in het verschiet. O.a. jongens C5, meisjes C4 en meisjes D2 doen mee voor de 1e plek. Om al deze teams twee trainingen en begeleiding op de zaterdag te bieden is een groot aantal trainers en coaches nodig. HBS prijst zich gelukkig met vele enthousiaste jeugdleden, ouders en (jonge) senioren die actief zijn als trainer en/of coach of manager. Komend seizoen willen we nieuwe stappen gaan zetten. Omdat er vanwege een tekort aan (verlichte) velden weinig ruimte is om meer te trainen gaan we het zoeken in het verhogen van de intensiteit. Hoe dit alles in zijn werk gaat zullen we later toelichten. Vast staat dat de organisatie klaar is om nieuwe stappen te gaan zetten in het verbeteren van de jeugdopleiding van HBS.

 

Zou jij hier een rol in willen spelen, neem dan contact op met de trainerscoördinator of jeugdcommissie:

Meisjes ABCD11 Marco Kuiper                            [email protected]

Jongens ABCD11 Bob Henfling                           [email protected]

Jeugdcommissie ABCD11 Jacqueline Breekveldt   [email protected]

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram