Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
maandag 11 juni 
Start renovatie hoofdveld
vrijdag 20 juli 
Jeugd Hockey Festival (JHF)
maandag 23 juli 
NSK tophockey-, keepers- en sport&spel kamp
maandag 23 juli 
Bestuursvergadering
maandag 30 juli 
SEAH vergadering
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
HBS Dames Jong 1 mist finale NK na ernstig incident
Voor het tweede opeenvolgende seizoen heeft HBS Dames Jong 1 gespeeld om het kampioenschap van Nederland bij de Jong Senioren. Afgelopen zondag speelden 12 seniorenteams in twee poules op hockeyclub Amersfoort om een plek in de finale.

Na een ongelukkig eerste wedstrijd tegen Tilburg, waarbij in de laatste seconden een tegendoelpunt viel, herstelde DJ1 zich met drie opeenvolgende winstpartijen tegen Almelo (3-0), DSHC (uit Delft, 1-0) en Shinty (3-0).

Met nog 1 wedstrijd te gaan, stond HBS DJ1 bovenaan op doelsaldo en de laatste wedstrijd tegen Eelde moest de beslissing brengen of de finale of troostfinale gespeeld zou worden.

De wedstrijd was pas 4' minuten oud toen een speelster van HBS en Eelde tegen elkaar botsten. Op het veld voltrok zich een ernstig voorval rond de speelster van Eelde. Dankzij snel handelen van een HBS-speler, EHBO'ers en vervolgens de ambulance kon erger voorkomen worden. De wedstrijd werd gestaakt, omdat beide teams erg onder de indruk waren van het incident.

Uiteindelijk na veel discussie met de bondsorganisatie - Eelde trok zich terug - besloot de organisatie dat de stand volgens de reglementen  0-0 moest blijven (zoals voor het voorval).

De teleurstelling was groot bij JD1, maar het besef dat speler van Eelde weer veilig was, was eigenlijk de grootste winst van die dag. De troostfinale tegen Kampong was niet meer dan dat en ging met 4-2 verloren. Kampioen van Nederland werd Shinty en die hadden we toch nog mooi even met 3-0 opzij gezet! 

Voor een groot aantal spelers was dit de laatste wedstrijd voor HBS. Een deel blijft. Zij hopen op versterking om volgend jaar weer op het NK te kunnen spelen!


 
 
Share

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm
Statistieken
zaterdag 21 juli 2018
Aantal leden (info) 1293
Nu online 145
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 73,5%
Vandaag jarig
Laurens Bakker
Charlotte Faassen
Valentijn van Rijmenam
Julia ter Veen
Mededelingen
Clubcompetitie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors