header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdsecretariaat

Wedstrijdsecretariaat Jongste Jeugd

3-4-2010 Het wedstrijdsecretariaat Jongste Jeugd
Het wedstrijdsecretariaat voor de Jongste Jeugd is in handen van Evelyne Griffioen en Adelheid van der Werf. Zij zijn te bereiken via [email protected]

Het wedstrijdsecretariaat regelt alle zaken m.b.t. de competitie.

Zij publiceert wekelijks het wedstrijdprogramma op de website, verzamelt de wedstrijdformulieren op zaterdag, verzorgt de verwerking van de uitslagen via de KNHB-site en verstuurt de formulieren naar de KNHB, regelt oefenwedstrijden en informeert de coaches i.g.v. wijzigingen of afgelasting van de wedstrijden.

Het wedstrijdformulier

Iedere competitiewedstrijd wordt er een officieel wedstrijdformulier ingevuld door de coaches/managers van de teams. Dit zijn blauwe formulieren, A5 formaat. Om de verwerking van deze formulieren door de wedstrijdsecretaris zo soepel mogelijk te laten verlopen verzoeken wij u van onderstaande informatie notitie te nemen.

Het formulier wordt door de thuisspelende club geleverd en gezamenlijk ingevuld door de coaches van de teams die tegen elkaar gespeeld hebben.

Thuiswedstrijden

Ø Het formulier wordt afgehaald bij de wedstrijdtafel die elke competitie zaterdag in ´t clubhuis is.

Ø De eerste en tweede doorslag blijven bij de thuisspelende club en moeten bij de wedstrijdsecretaris komen via de wedstrijdformulierenbus in het clubhuis. Dus gelijk na afloop van de wedstrijd het formulier in de bus doen! De derde doorslag gaat met de uitspelende club mee. De originele formulieren worden zaterdagochtend, na afloop van de laatste wedstrijd van de jongste jeugd, uit de bus gehaald voor verzending aan de KNHB.

Ø Het is belangrijk dat het formulier secuur en duidelijk ingevuld wordt. Let daarbij vooral op gebruik van het juiste wedstrijdnummer. Foutief ingevulde formulieren leveren een boete op voor de club!

Uitwedstrijden

Ø Indien u uit speelt met uw team dan kunt u de uitslag per e-mail ([email protected]) bij voorkeur zaterdag maar uiterlijk zondag 12.00 uur doorgeven aan het wedstrijdsecretariaat. Het formulier kunt u alsnog in de wedstrijd-formulierenbus op HBS deponeren, dit is niet verplicht.

Het invullen van het formulier:

Bij A: vult de thuisspelende club zijn naam in en wordt aangevinkt om welke leeftijdscategorie het gaat ( F, 6 E, 8 E, of 8D), jongens of meisjes teams, het wedstrijdnummer, de uitslag *, de datum en het tijdstip van de wedstrijd.

* Voor de F-jes is de uitslag de som van de gescoorde doelpunten van een team van beide wedstrijden.

Bij B: links is voor de namen van de spelers van de thuisspelende club en rechts is voor de namen van de uitspelende club. De voornaam mag een voorletter zijn. De namen van de coaches (dit zijn tevens meestal de namen van de spelleiders; zie C).

Bij C: de vragen lezen en zonodig invullen.

Bij D: zonodig!

Attentie: het betreft een doorslagformulier. Let er vooral op dat e.e.a. goed leesbaar is.

De Jongste Jeugd speelt zoveel mogelijk wedstrijden op kunstgras. Bij gebrek aan KG velden spelen de teams bij toerbeurt op ‘gewoon' gras.

*Afgelasting van wedstrijden

De wedstrijden op kunstgras worden alleen in geval van bevriezing of buitengewoon vervelende weersomstandigheden (storm, gure kou) afgekeurd. Bij hele zware regenval kunnen de grasvelden ook afgekeurd worden.

Als de velden afgekeurd zijn, wordt dit zsm op de website van HBS vermeld. Dit gebeurt meestal op vrijdagavond maar soms pas op zaterdagmorgen vroeg.

De wedstrijdsecretarisssen informeren de coaches/managers van uitspelende teams zodra de afgelastingen van de tegenstander bekend is. De coach informeert samen met de manager de spelers van het team.

Afgelaste wedstrijden kunnen worden ingehaald op de door de KNHB vastgestelde inhaaldag, zie het competitieschema. Dit geldt voor de jongste jeugd echter alleen voor de lentecompetitie.

In de praktijk worden kunstgraswedstrijden zelden afgelast!

*Oefenwedstrijden

Sommige teams hebben een ‘weekend vrij' in de poule. In dit geval kan de wedstrijdsecretaris in overleg met de coach/manager een oefenwedstrijd organiseren.

*Speeltenue

De spelers dienen tijdens de wedstrijden ALTIJD het HBS tenue te dragen. Hoewel de KNHB het niet wenselijk vindt staat HBS zijn Jongste Jeugdleden bij guur weer toe te spelen met een zwart shirt met lange mouwen onder het HBS shirt of een rode HBS broek onder de rok/broek. Het kan handig zijn hele dunne handschoenen aan te schaffen waarbij de grip op de stick mogelijk blijft. Een thermoshirt onder het HBS shirt is aan te bevelen als de kinderen bij koud weer vroeg moeten spelen. Echter, na een goede warming-up en voldoende beweging tijdens de wedstrijd zijn de toeschouwers als het goed is de enigen die het koud hebben! Tenslotte: denk aan de gebitsbeschermer. Kinderen zonder gebitsbeschermer mogen niet meedoen! 

* Uitslagen

U kunt de KNHB site bezoeken via http://www.knhb.nl/. Via competitie, standenmotor, kunt u zelf het speelrooster bekijken. Pas op, soms vinden tijdswijzigingen in de laatste week plaats en worden niet op de site vermeld. Kijk daarom altijd op de HBS-site. Standen van de Jongste Jeugd worden door de KNHB om pedagogische redenen niet geplaatst op deze site.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram