header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

In memoriam: Arnold (Juun) Weijs – Lid van Verdienste van H.B.S.

Nieuws afbeelding 14-9-2021

Op 1 september is Arnold Weijs overleden.

"Een man van weinig woorden met het hart op de goede plek” is de tekst bovenaan de rouwkaart, maar ook het HBS-logo met daaronder "lid van verdienste” is te zien.

Dat laatste zegt veel: HBS nam voor Arnold een belangrijke plaats in zijn leven in.

Arnold kwam van Strawberries naar HBS en ging in heren 5 spelen, een vriendenteam waarin hij zich snel thuis voelde. Met ditzelfde team speelde hij ook nog een aantal jaren in de veteranen.

Ik herinner mij Arnold vooral als iemand die bijna altijd op HBS te vinden was en altijd bereid was om de handen uit de mouwen te steken. Of het nu ging om hulp bij de bewaking van jeugdfeesten of het vernieuwen van de houten vloer in het oude clubhuis: Arnold was van de partij!

Jarenlang heeft hij jeugdteams gecoacht en later was hij vooral als scheidsrechter op de zaterdagen aanwezig. De scheidsrechterscommissie kon altijd op Arnold rekenen, zowel als fluitist als later ook als begeleider van nieuwe scheidsrechters.

Arnold was betrokken bij de aanleg van meerdere kunstgrasvelden. Als een soort "bouwopzichter” was hij dan wekenlang dagelijks op het veld aanwezig om te controleren of alles goed uitgevoerd werd.

Ook was hij vanaf de oprichting een trouw en hard werkend lid van de Klussenclub, die iedere maandag bijeen kwam om alles in het clubhuis en op de velden weer tot in de puntjes netjes te maken. Arnold had in dit team vooral de taak om de velden, doelen en omheiningen te controleren en – waar nodig – te repareren. En kwamen de klussen op de maandag niet af dan kwam hij later in de week terug, vaak ook om Sjef en Henk te helpen bij het onderhoud van de velden waar nodig. Waar er maar iets te doen was: Arnold was er, vergezeld van een enorme sleutelbos van werkelijk iedere kast, deur of hek op het terrein.

Helaas kon Arnold de laatste jaren vanwege zijn gezondheidssituatie niet meer naar zijn geliefde club komen.

Voor al zijn activiteiten als vrijwilliger van HBS werd Arnold in 2010 zeer terecht tot Lid van Verdienste benoemd.

Namens het bestuur en alle leden: dank Arnold, voor alles wat jij voor HBS hebt betekend.

Maarten Wieringa

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram