header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Uitgangspunten samenstellen E- en F teams

Nieuws afbeelding 1-4-2021

Uitgangspunten

Binnen de Jongste Jeugd -beginnend bij puppies en doorlopend tot en met de 8E- zijn er een aantal algemene doelen. Deze worden zoveel mogelijk nagestreefd, al moet er soms een compromis gesloten worden.

  • Elke speler of speelster komt met plezier naar HBS.
  • Elke speler of speelster wordt uitgedaagd op zijn of haar niveau en beleving van niveau. Hierbij spelen mentale, fysieke, technische, tactische en sportieve elementen mee.
  • Elke speler of speelster functioneert in een team en in de bredere vereniging: HBS 
  • Elke speler of speelster ziet HBS als een veilig thuis 

 

Bij het samenstellen van de teams (die jaarlijks wisselen) wordt er gekeken vanuit deze doelen en wordt daarnaast informatie meegenomen die wordt aangeleverd door coaches (via formulieren), coördinatoren en trainers.  De technische staf doet haar uiterste best om dit proces zo goed mogelijk vorm te geven. 

 

Puppies

De puppies trainen tijdens het seizoen in groepen of landen. Het doel hiervan is het groepsgevoel bij de puppies extra te stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere clubs of tijdens de trainingen kan hier vanaf geweken worden in verband met beschikbare trainers of groepsgrootte.

 

F-jeugd

Aan het einde van het puppieseizoen mogen alle puppies een voorkeur voor een vriendje of vriendinnetje opgeven. Dit weegt als bijzonder criterium mee bij de indeling van F-teams. De F-teams spelen in een 3-tal. De teams bestaan uit 7 of 8 spelers.

 

1e jaars E (6E)

Vanaf de 1e jaars E-teams gaan niveau en beleving van spelers geleidelijk aan zwaarder wegen bij indeling van teams. Deze 1e jaars E-teams spelen als 6-tal op een kwart veld. In principe bestaan deze teams uit 7 of 8 spelers.

 

2e jaars E (8E)

De 2e jaars E teams spelen in 8-tallen. Bij de 8E worden de teams ingedeeld op sterkte en spelbeleving. De teams bestaan uit 9 of 10 spelers.

 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram