header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Informatie Maandag en Donderdag in de voorjaarsvakantie. 8e, D en C spelers

20-2-2021

Wat gaan we doen:

Iedere dag is er voor een specifieke doelgroep een programma van 14:00 tot 16:00 uur.

Op Maandag en Donderdag zijn de 8E, D en C spelers aan de beurt.

 

We spelen dan 6x6 (de regels zijn verderop terug te vinden) in toernooi vorm, een feestje dus (je muziek box mag zeker mee). We hebben poules gemaakt met 4 teams die met elkaar strijden om de eer! De winnaar is het team met de meeste punten, inderdaad we houden de uitslagen bij, maar bovenal is de winnaar het team dat het meest sportief is!

 

We starten om 13:45 uur, alle spelers melden zich dan even bij de "wedstrijdtafel”. Vervolgens spreken we de regels door. Wees op tijd.

Om 14:00 uur beginnen we met de wedstrijden die steeds 25 minuten duren, iedereen speelt 3 wedstrijden – er zitten geen pauzes tussen de wedstrijden, behalve 5 minuten om van veld te wisselen. Om 16:00 zijn we klaar.

Het vierde half uur zullen we de "spitsentraining” aanbieden – dus afhankelijk van jouw programma, start je ermee of valt het tussen de wedstrijden of eindig je ermee.

Als het goed gaat zijn we om 16:00 uur klaar en sluiten we de dag even af met de benoeming van de winnaars.

 

Neem zelf water en als nodig iets te eten mee.

 

Wedstrijdindeling

Wordt bekend gemaakt op de dag zelf en op HBS

 

Samenstelling van de teams (detail in de bijlage)

De spelers van de teams zijn zoveel mogelijk door elkaar gehusseld om te proberen evenredig sterke teams op het veld te krijgen, waarbij wel geprobeerd is rekening te houden met een vriendschapsverzoek. We hopen dat aan ieders wensen voldaan is. Omdat het veel spelers betreft kunnen we eigenlijk niet makkelijk meer wijzigen in de indeling, mocht er nu echt echt iets helemaal verkeerd zijn gegaan, dan horen we het graag via [email protected].

En als je wil ruilen, dan mag je dat zelf regelen met wie je wil ruilen. De enige voorwaarde hier is dat die speler uit hetzelfde team moet komen als jij (daarmee bedoel ik het team waar je bent ingedeeld voor dit seizoen) en dat diegene ook instemt met de wissel. En natuurlijk horen we graag op de dag zelf van de wijzigingen.

 

Spelregels 6x6

We spelen volgens de 6-tal regels van de KNHB. De hoofdpunten op een rij:

1.      Er is in principe één scheidsrechter per veld, is die er niet dan vertrouwen we erop dat jullie zelf een eerlijke wedstrijd spelen.

2.      Een team bestaat uit maximaal 6 veldspelers.

3.      De wedstrijden beginnen met een bully.

4.      Er mag niet hoog gespeeld worden (niet boven kniehoogte).

5.      Bij een vrije slag, inslag, uitslag en lange corner mag een speler de bal zelf nemen zonder dat hij die naar een teamgenoot passt.  Wanneer de bal genomen wordt binnen vijf meter van het doelgebied, moet die eerst vijf meter hebben afgelegd of door een speler van de verdedigende partij zijn aangeraakt, voordat hij het doelgebied in gespeeld mag worden.

6.      Bij een spelhervatting moet de tegenstander altijd minimaal vijf meter afstand tot de bal nemen tot deze weer in het spel is gebracht. In het geval van een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van het doelgebied en het nemen van een lange corner moeten beide partijen (behalve degene die de bal neemt) minimaal vijf meter afstand tot de bal nemen.

7.      Scoren mag binnen het 10 meter gebied (aangegeven met pionnen).

8.      Op het doel mag alleen gepushed/geflatst worden.

9.      Doelpunten tellen alleen op plankhoogte tenzij een team een keeper heeft.

10.   Uit een vrije slag (push) mag niet rechtstreeks gescoord worden (dus de bal moet eerst door een medespeler aangeraakt worden).

11.   Als een bal op de doellijn opzettelijk gestopt wordt met de voet, krijgt de verdedigende partij een strafbal tegen.

 

Tot Maandag of Donderdag.

De jeugdcommissie

[email protected]

 

ps de bijlage met namen ivm de AVG niet delen.

Bijlage

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram