header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Een eerste stap in het verbeteren van de hockeyontwikkeling - meetrainen door spelers uit alle categorieën en teams.

Nieuws afbeelding 12-1-2021

Het technisch kader met ondersteuning van de jeugdcommissie is constant op zoek naar mogelijkheden om spelers en speelsters te motiveren, aandacht te geven en op te leiden met als doel een voor ieder zo hoog mogelijk niveau te bereiken met zo veel mogelijk plezier. Dit geldt voor zowel de breedte- als voor selectiespelers.

Als onderdeel van dit beleid zullen vanaf 18 januari enkele kinderen per team met hogere teams mee gaan trainen.

Aan de hand van de evaluaties van de trainers en de coaches en de waarnemingen van het technisch kader binnen de club is een lijst gemaakt van spelers die één keer per week, tot aan de voorjaarsvakantie, bij een ander team gaan meetrainen. Het gaat dan voornamelijk om spelers die boven het gemiddelde presteren. De TCO’s hebben hierin de eindbeslissing gehad.

De eerste groep spelers die uitgenodigd is, zal met hun eigen team trainen en op zaterdag de wedstrijden spelen maar is een extra training aangeboden met een ander team. In sommige gevallen vervalt één van hun eigen trainingen, omdat die gelijktijdig plaats vindt als de training van het team waarbij meegetraind wordt.

Na deze periode, zal er een evaluatie plaats vinden, zowel van de spelers als van het proces. Afhankelijk van hoe het deze eerste periode verloopt, is het de bedoeling dat er een tweede meetrainperiode volgt. Een trainingsgroep kan echter niet onbeperkt groot zijn.

Op deze manier streven we ernaar om het een continue proces te laten worden waarin TCO’s actief met de trainers en coaches overleggen, zodat ten alle tijden spelers uitgenodigd zullen worden die aan onderstaande criteria voldoen: 

·     Ambitie en motivatie; de wil om te leren is groot. Dit blijkt uit enthousiasme op trainingen en wedstrijden.

·     Potentie laten zien en wellicht in een andere leeromgeving sneller groeien.

·     Boven het gemiddelde van het team presteren en dat in trainingen en wedstrijden laten zien.

Dit programma is zeker geen (voor)selectie en zegt niets over de teamindeling van volgend jaar. Het is juist bedoeld om spelers iets anders en uitdagends te bieden met als doel dat de speler of speelster kan groeien en daarmee ook hun eigen team kan profiteren van opgedane vaardigheden.

Het meetrainen van spelers met een ander team in grotere getallen is nieuw binnen HBS.
De eerste stap is hiermee gezet en we hopen het proces de komende maanden verder te verbeteren.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram