header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

Doelpuntenregen bij H1 en debuutgoal Jasper van den Heuvel

Nieuws afbeelding 29-10-2019
Elf, twaalf graden, een zonnetje en een dun windje in de kuil van Schaerweijde, een perfecte hockeyzondag.

De eerste tegenstander die echt een gedoodverfde titelkandidaat is. Echter, wij hadden iets recht te zetten na de pot vorig jaar hier en afgelopen donderdag tegen Hurley. In de promotieklasse kan iedereen van iedereen winnen en voor ons was dit de uitgelezen kans om die uitspraak weer eens waar te maken. Schaerweijde miste 3 sterkhouders in de Pakistanen en Ronald Brouwer.

Ondanks de helaas langdurige blessures van David en Stan en Boris die afwezig was voor werk, waren wij op op volle sterkte met A-junior en debutant Jasper van den Heuvel.

Het eerste fluitsignaal klonk en we vlogen er op. Na goed druk zetten werd de bal afgepakt belande de bal bij Bart die na een actie over links de cirkel binnen kwam en ons op 0-1 had moeten zetten. Helaas keerde de huisgenoot van Fritz en Rop de inzet. We hielden hoge druk, maar vergaten achterin mee te doen, met drie maal knipperen was het 3-0.

Daarna was Ruben die na een goede aanval de 3-1 op het board zette. Na het eerste kwart dachten we iedereen scherp te hebben en dat leidde na hoog druk wederom tot balwinst op de helft van Schaerweijde, dit keer was het Bart en bracht daarna Sake in stelling om aan te leggen en met een vlammende backhand joeg hij de bal in de touwen, 3-2! 

Het spel golft hierna op en neer en Fritz redt keer na keer op de inzetten van Schaerweijde, achterin is het te ver weg en niet geconcentreerd genoeg om de tegenstander af te stoppen. De 4-2 valt maar vrij snel daarna uit een lange bal is het de 16-jarige Jasper die met een loepzuiver tip-in vanaf de strafbalstip voor de 4-3 tekent.
Het publiek is massaal toegestroomd, zo’n 500 man sterk werd er al eerder geschreven. 

Nog een paar minuten tot de rust, volhouden nu en we doen super mee. Na een lange bal zonder druk de cirkel in was het wederom Fritz die zijn mannetje stond, helaas was de rebound alsnog te machtig.
5-3 rust.

We doen mee, Schaerweijde heeft moeite met onze hoge druk, maar het is niet altijd aangesloten en met z’n allen. Dit beter doen in de tweede helft.
Het is Schaerweijde met het eerste wapenfeit in de tweede helft, maar de corner wordt vakkundig gestopt door sluitpost Schnoeckel.

Hierna was het Sake die een voet vond in de cirkel van Schaerweijde, eerste corner voor ons. Helaas komt onze Rop niet tot zijn schot en is daarmee de kans verkeken.
Het spel golft verder op en neer en na een aanval van Schaerweijde krijgen ze een strafbal omdat er vermeend expres op de stick van de aanval werd geslagen. Fritz ging de goede hoek in, helaas net te laat, 6-3, eerste set.

De rest van het kwart blijft het rustig, het tempo is hoog, alleen zonder grote kansen verder.

Kwart 4 is een paar minuten onderweg en na onhandig uitverdedigen verspelen we de bal in onze eigen cirkel en is de spits van Schaerweijde klinisch, een geplaatste flats de hoek in en goal, 7-3. Toch geven we niet op, we staan ondanks de vele goals tegen toch wel degelijk aardig te hockeyen en daar was het Tommie die zich met een prachtige solo tussen 4 5 verdedigers door heen stuiterde en een corner verdiende. 

Alles klopte, Rop legt aan en onhoudbaar voor zijn huisgenoot, goal, 7-4. Was dit het begin van een ongekende comeback? Het leek er even op, toen na een nieuwe corner de bal via Bart het doel in ging. 7-5? Nee, na overleg gaf de scheids uitslaan, er werd gedacht dat de bal via de voet het doel in ging, echter was het de grip en de stickhand.
Er blijven kansen komen, een bal voorlangs bij de tweede paal helaas nu wel met de voet gespeeld en geen goal. 

Schaerweijde pakte het momentum van HBS af door een corner te halen. Nu was het wel raak voor en daarmee de beslissing 8-4. Ook de 9-4 valt nog maar de inkt is op.

Op naar volgende week, waar SCHC op bezoek komt, een mooi weerzien met oud HBS spelers en de club waar Max vorig jaar speelde. Ook wederom een titelkandidaat die wij gaan bestrijden met alles wat we hebben om weer de 3 punten in Bloemendaal te houden.

Bart # 10

Reacties


Marten van Vliet

29-10-2019 @ 20:16:01 |Scoren bij je debuut. Hoe mooi is dat!

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram