header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

Heren 1 wint overtuigend reünie-duel tegen HIC

Nieuws afbeelding 22-10-2019
Weinig wind, geen neerslag en een milde temperatuur maakte het perfect hockey-weer. 

Veel publiek stond er langs de lijnen in Bloemendaal, waaronder vele reünisten die onder het genot van een natje en een droogje, nog terugdenkend aan tijden van gras en buitenspel, ons warm toewuifde.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd tussen de nummer 6 (HBS) en de nummer 10 (HIC) was begonnen. 

In de eerste minuten van de wedstrijd was het een strijd op het middenveld. Beide ploegen tasten voorzichtig af, wat resulteerde in een rustige beginfase waarin HBS de eerste speldenprikken uitdeelde in de buurt van de 23 van HIC. 
Na die rustige beginfase levert werd HBS dominanter, wat resulteerde in de eerste twee strafcorners. Helaas werden beide niet benut. 

In het tweede kwart zette HBS dit spelbeeld door. Groeiend in de wedstrijd werd het bal tempo steeds meer door HBS bepaald. 
HBS stond goed georganiseerd, met sterke aansluiting tussen voor en achter. Hierdoor namen onze kansen toe. En zorgde voor weinig dreiging rondom het goal van capitain F. Schnoeckel. Na 28 minuten wierp het goede spel eindelijk zijn vruchten af en scoorde B. Booij met een onhoudbare sleeppush langs de handschoen-kant van de keeper.

HBS bleef domineren maar maakte het niet af. Met de 1-0 bleef het spannend, zeker gezien de kansen die gecreëerd werden door de ploeg afgereisd uit Amsterdam. 

Na de rust kwam HBS weer scherp uit de startblokken, we forceerden direct een strafcorner die helaas niet werd benut door een mooie redding van de keeper van HIC. HBS hield echter druk op de ketel en dit bleef niet onbeloond.
Na een mooie actie van de heer F. Martens leverde hij een vlijmscherpe backhand pas af aan James die op de rand van de cirkel gepositioneerd stond. James slingerde de bal op kniehoogte voor het goal van HIC waar Boris tot James zijn verbazing zijn stick tegenaan kreeg. "ik raakte hem” schreeuwde spits B. van Dijk het uit en zo werd het in de 49ste minuut 2-0. Een prachtige tip-in na een geweldige opbouw.
HIC werd in het 3e kwart steeds dreigender omdat ze moesten forceren. Ons gehele team bleef sterk verdedigen, waardoor de dreiging al snel afnam. 

Het 4e kwart brak aan, de weerstand van HIC werd steeds minder en het spel van HBS bleef op hoog niveau, wat zorgde voor mooie ruimtes om aan te vallen. 
Na een mooie aanval belandde de bal bij S. van de Weele die met een miraculeuze schijnflats zowel zichzelf als de keeper van HIC verraste : 3-0 ! Een Bergkampachtig goal in 55e minuut. HBS had de wedstrijd nu volledig in controle en produceerde snelle mooie aanvallen met veel grote kansen als resultaat, het 4e goal bleef echter uit. 

Na een lange corner voor HBS belandde de bal rond de strafbal stip van HIC. In de complete chaos van het moment wisten uiteindelijk R. Nietzman en T. Kroese in de 61ste minuut de bal gezamenlijk in het goal te volleren. De goal kwam op naam van de heer Kroese en zo verschijnt de eindstand van 4-0 op het scorebord.

Negen minuten later klinkt het eindsignaal van de arbitrage. De 3 punten blijven waar we ze willen hebben, in Bloemendaal.

Chiel Molendijk (21)

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram