header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

Strafballen helpen Heren 1 niet tegen HDM

Nieuws afbeelding 15-10-2019
Na een zwaarbevochten overwinning op Were Di afgelopen zondag, stond deze zondag de eerste topwedstrijd van het seizoen op het programma. Wij mochten het als nummer 3 van de ranglijst tegen HDM opnemen, dat door een afgelaste wedstrijd vorig speelweekend op een schamele 7e plek stond. 

Na een trainingsweek vol regen kwamen wij aan in Den Haag waar wij tot ons groot genoegen verwelkomd werden door een aangename temperatuur met hier en daar wat zonnestralen. Doordat onze enige echte Chiel, beter bekend als John-John, afgelopen vrijdag in de warming-up iets te fanatiek zijn strafcorner aan het trainen was en daardoor geblesseerd uitviel, was onze verdediging ietwat gehavend. Onze nieuwkomer, David Luijckx, ook wel de Duivelse Rode Backhand genoemd, hield hem gezelschap in de ziekenboeg met zijn vervelende knieblessure. 

Na een fenomenale warming-up gedraaid te hebben in onze nieuwe inloopshirts, met veel dank aan Gérard van Tiggelen, begonnen wij met veel energie en strijdlust aan de wedstrijd tegen HDM. Ons strijdplan was duidelijk, met veel bravoure een hoge druk neerzetten die HDM in de problemen zou werken. Deze tactische zet had HDM niet zien aankomen en zorgde voor zichtbare onrust bij onze tegenstander. 

Na een goed aangelopen press werd een lange bal van HDM onderschept waardoor de bal bij ondanks gestarte arbeider Tom Evers terechtkwam. Na een mooie solo dribbel voorbij 4 man van HDM werd hij onderuit gezaagd door zowel de laatste man als de keeper van HDM. Een terechte strafbal. Onze specialist James Drummond mocht aanleggen om ons al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong te zetten. Onze Zuid Afrikaan pushte deze strafbal kiezelhard de rechterkruising binnen en zette daarmee de 0-1 op het bord. 

HDM moest met een antwoord komen, de keeper van HDM deed het voorkomen alsof zijn materiaal los zat, waardoor HDM halverwege het eerste kwart een tactische aanpassing kon doorvoeren. Het antwoord van HDM was duidelijk, onze hoge druk werd gekopieerd en zodoende kwamen zij terug in de wedstrijd. Na enkele doelpogingen aan beide kanten van het veld was uiteindelijk de stand na het eind van het eerste kwart nog altijd 0-1. 

Het tweede kwart besloot HDM hun press nog hoger door te voeren wat ons onnodig in de problemen bracht. Na een goed uitgespeelde counter van HDM kregen zij een discutabele strafbal. De Haagse aanvaller die speciaal voor deze strafbal het veld werd in gebracht kon duidelijk niet zo goed omgaan met de druk die een strafbal met zich mee brengt als onze eigen James Drummond. Het Haagse ijzer stond de aanvaller in de weg om de gelijkmaker binnen te pushen. 

HDM stopte hierdoor echter niet met hun hoge press en bleef kansen creëren. Helaas hadden wij te vroeg in de wedstrijd al het gevoel dat wij onze 0-1 voorsprong moesten verdedigen en dit resulteerde in een tweede kwart waarbij HDM meer kansen had dan wij. Vanuit een strafcorner werd de 1-1 door HDM binnen gepusht, ondanks een variatie in de manier van uitlopen, dit hielp helaas niet. 1-1 was tevens de ruststand en wij konden ons in een nostalgische kleedruimte in het oude clubhuis van HDM met een kopje thee klaarmaken om in de tweede helft weer te vechten voor een overwinning. 

Met opgeheven hoofd stond de wind nu in onze richting en startten wij sterk aan het derde kwart. Het wedstrijdbeeld van het tweede kwart bleef echter onveranderd en ondanks onze tactische aanpassingen in de rust wist HDM meer kansen te creëren. Door goed verdedigend werk waarbij wij als team sterk vochten als leeuwen om de bal uit ons doel te houden bleef de 1-1 ook staan tot het eind van het derde kwart. 

Na frustraties over eerder gehaalde kaarten werden in ons laatste rustmoment van de wedstrijd de koppies weer op scherp gezet. De arbitrale dwalingen mochten ons deze wedstrijd niet de kop kosten. HDM wist al vroeg in het vierde en laatste kwart op voorsprong te komen door wederom een strafcorner. 
HDM wist vervolgens hun voorsprong uit te breiden tot 3-1. Na deze treffer moesten wij alles op alles zetten om deze wedstrijd nog te doen kantelen. Met nog slechts 9 minuten op de klok zetten wij een nog hogere druk neer om zo een doelpunt te forceren. Dit resulteerde in een grote kans voor Thomas Kroese, die met een backhand hard richting goal schoot. De keeper van HDM had de mazzel dat hij tegen de bal sprong, maar wist de bal vooralsnog wel uit zijn doel te houden. Wij drukte door en wisten via een sterke actie over de achterlijn van Boris van Dijk wederom een strafbal te bemachtigen. Hiervoor kwam wederom onze James Drummond naar voren en ondanks verwoede pogingen van de Haagse keeper om hem uit zijn concentratie te halen, was het onze Zuid Afrikaan die aan het langste eind trok en ditmaal de keeper volledig op het verkeerde been zette. De aansluitingstreffer was een feit. 
Met nog slechts één minuut op de klok bleef er weinig tijd over voor een gelijkmaker. De 3-2 bleef daarmee ook de eindstand. 

Het was een mooi gevecht op het Haagse sportcomplex waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. We hebben onze huid duur verkocht en weten waar de verbeterpunten liggen om in de komende duels weer de drie punten binnen te halen. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen HIC op het programma. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, dus wij kijken er erg naar uit om u langs de lijn te zien staan en ons te helpen met het behalen van een overwinning op deze ploeg uit Ouderkerk. Tot zondag! 

Fritz Schnoeckel #1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram