header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

Heren 1 'zwijnt' tegen promovendus Were Di

Nieuws afbeelding 7-10-2019
Op deze regenachtige herfstdag mochten wij tegen Promovendus Were Di spelen.

Di die al twee keer gelijk had gespeeld tegen play off kandidaten Cartouche en SCHC. In dit ijskoude natte weer was het bijna onmogelijk om een goede pot neer te zetten. We begonnen erg onrustig en kregen in een van de eerste minuten al een corner tegen. Deze werd goed gekeerd door onze captain Schnoeckel.

Hierna kwamen wij wat beter in de wedstrijd. In het tweede kwart kregen we de overhand door een tactische aanpassing. Dit resulteerde in een strafcorner die gered werd door de goalie van Were Di.
Na een kans van Were Di kwam de bal bij onze technicus FJ Martens, die door de verdediging van Were Di soleerde en de bal met zijn backhand op goal schoot deze werd in eerste instantie gered maar de rebound kwam bij onze mooiboy Dijkie terecht die de bal keurig onder controle kreeg en de bal rustig in tikte. We gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust ging het nog harder regenen en waren alle gripjes helemaal zeiknat dit ging ten koste van de techniek. Were Di ging meer naar voren proberen te spelen. Waarbij wij meer druk gingen zetten dit resulteerde in twee grote kansen voor ons die helaas niet werden afgemaakt door onze spitsen.

Hierna kregen wij twee keer een kaasplakje van de scheids die door het weer ook wat onrustig werd. Ook in deze periode kregen wij nog corners die we niet konden verzilveren. In het laatste kwart ging Were Di alles op alles zetten en kregen ze nog een paar corners waarvan eentje over de doellijn ging maar deze werd volkomen terecht door de scheids afgekeurd. Chapeau.
 
#9 Smartie

Van hockey.nl

Bij HBS moeten ze maar snel een foto maken van de ranglijst na vier duels en dat beeld op een T-shirt laten bedrukken. Uitgerekend in het seizoen van het eeuwfeest van de club staat het team van Thomas Immink op een derde plaats in de Promotieklasse. En dat is ongekend voor Houdt Braef Standt (HBS) begrippen.

De 1-0 zege op Were Di was voldoende om onder meer het grote en rijke Schaerweijde op de ranglijst te passeren. Uiteraard weten ze in Bloemendaal dat dit slechts een momentopname is, maar voor het vertrouwen van het team is zo’n competitiestart buitengewoon welkom.

Immers, vorig seizoen moest HBS knokken om in de Promotieklasse te blijven. Er was toen onder meer een ultieme krachtsinspanning in de competitie én een verre trip naar Groningen (play-outs) voor nodig om lijfsbehoud veilig te stellen.

‘We zwijnden flink’

Immink: ‘Het was vreselijk spannend tegen Were Di. We zwijnden een keer flink omdat een strafcorner van hen werd afgekeurd. We moesten hard verdedigen, maar ik denk dat dit het resultaat is van onze ervaringen van vorig seizoen. Dat leergeld van toen betaalt zich nu in dit soort wedstrijden uit. Zo van: als er niet meer inzit dan 1-0, dan maar gewoon bikkelhard werken en laten blijken dat die overwinning gewoon van ons is én blijft. Maar eerlijk gezegd was ik blij dat het afgelopen was.’

HBS had het reuze lastig tegen Were Di, vooral ook tijdens het eerste kwart toen de Tilburgers gewoon veel beter waren. Immink: ‘Tijdens het tweede en derde kwart draaide het om, toen maakten we ook de 1-0 en hadden we eigenlijk de 2-0 en de 3-0 moeten maken. Dat gebeurde niet, waarna we in de slotfase overeind bleven. Maar vraag mij niet hoe.’

De competitiestart met zeven punten uit vier duels zorgt in ieder geval voor rust in de gelederen. HBS heeft zich ten doel gesteld om dit seizoen in ieder geval de play-outs te ontlopen en dan is het maar beter om snel wat druk van de ketel te halen.

‘Achtste of negende worden’

‘De komende weken treffen wij de grote ploegen uit de Promotieklasse, dus dan kijken we waar wij staan, maar met zeven punten in de bagage kun je vrijuit hockeyen. We wisten dat we gelet op het programma direct goed van start moesten in deze afdeling. We hebben nu gewonnen van Nijmegen en Were Di, gelijkgespeeld tegen Voordaan en vorige week in de laatste minuut verloren van Laren.’

Een eindpositie op plek acht of negen moet volgens Immink haalbaar zijn dit seizoen. ‘We hebben een ervaren selectie met veel spelers van 25 en ouder en jongens met ervaring in de Hoofdklasse. Bovendien hebben we vorig seizoen dus erg veel opgestoken in de Promotieklasse. Ik vind dat ons basisniveau bijvoorbeeld hoger ligt dan vorig seizoen.’

Grote kans dat het T-shirt met opdruk na de volgende vier speeldagen alweer in de kast kan, want in deze serie treft HBS achtereenvolgens hdm, HIC, Schaerweijde en Cartouche.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram