header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

D1 in de PK: 3-0 verlies tegen MOP | 3-1 winst in Gold Cup | Zondag Nijmegen!

Nieuws afbeelding 21-9-2019
Hallo fans en volgers van Dames 1, dit seizoen gaan we ons best doen om jullie wekelijks te informeren over onze wedstrijden. Deze aftrap is een uitgebreide…  de volgende zullen vast en zeker een stuk korter zijn…

Het is alweer even geleden, maar wat een feest was dat: kampioen worden in de overgangsklasse. Een feest, maar heel veel tijd om ervan bij te komen was er niet. Door het stoppen van enkele spelers was het zaak om aanvulling en versterking te vinden…. en dat is gelukt! 

Met 7 nieuwe spelers (ze zijn inmiddels op FB en Instagram aan jullie voorgesteld) in de selectie zijn we in augustus begonnen aan de voorbereiding. Vijf weken de tijd dus om als team naar elkaar toe groeien binnen en buiten het veld. Na 12 trainingen, 7 oefenwedstrijden en een mooi teamweekend mochten we afgelopen zondag de competitie openen uit tegen kampioenskandidaat MOP. Een echte vuurdoop, maar ook een potje om van te genieten.

Omdat we geen idee hadden van het niveau dat ons te wachten stond spraken we af om het 1e deel van de wedstrijd te ervaren en vooral hard te werken en te verdedigen…. En dat was geen slecht plan: we moesten wennen aan het tempo en aan de dynamiek en konden zelf nauwelijks onder de druk uitkomen. Maar echt veel weggeven deden we ook niet.

Met hard verdedigen konden we op de been blijven maar het feit dat we pas in de 24e minuut voor de 1e keer in de cirkel van MOP konden komen zegt wel veel over de krachtsverhoudingen. Helaas gingen we door 2 cornergoals tegen met een 2-0 achterstand de rust in.

Voor de 2e helft de opdracht zelf ook wat meer aan hockeyen toe te komen en dat lukte een beetje. Met nog slechts 1 cornergoal tegen eindigde de wedstrijd geheel terecht in een 3-0 nederlaag,  maar dat is geen schande. Van MOP mag je verliezen.
We hebben hard gewerkt, onze huid duur verkocht en hebben laten zien dat we als team gegroeid zijn de afgelopen weken. We weten nu wat ons dit seizoen te wachten staat.

Waar we voor de competitie al weken bezig waren met de voorbereiding en we er ook echt naartoe hebben gewerkt was dat voor de doordeweekse Gold Cup uitwedstrijd van afgelopen donderdag wel even anders. Zonder enige speciale voorbereiding mochten we aantreden tegen Overgangsklasser Alliance. Een heel andere tegenstander dan MOP en dus ook een hele andere mindset van onze kant.

Na een bespreking die eigenlijk ook al in het teken stond van aanstaande zondag begonnen we voortvarend en met goede energie aan de wedstrijd. Na 25 seconden kans 1 voor ons en na 80 seconden 1-0 voor door een doelpunt van Lois! Dat belooft wat zou je zeggen… maar helaas! Waar wij steeds matiger gingen spelen werd Alliance steeds gretiger en voelde daarmee dat er misschien wel wat te halen viel deze avond. Na al een grote kans gemist te hebben, maakte Alliance aan het einde van het 1e kwart de 1-1.

Opdracht voor kwart 2: knok jezelf in de wedstrijd! Met verder weinig kansen over en weer gingen we met 1-1 rusten.

De 2e helft was nog steeds niet ons hoogste niveau maar net als afgelopen seizoen weten we: er komen altijd kansjes en als je knokt en verder niets weggeeft kan je zo’n potje gewoon nog winnen. Ook dat is een kwaliteit. Met goede goals van Lois en Adinde winnen we de wedstrijd uiteindelijk lelijk met 3-1 maar winnen is winnen! Op naar ronde 2 in de Gold Cup… en naar de veel belangrijkere zondag!

ZONDAG 12.45 UUR: HBS DAMES 1 – NIJMEGEN. 

Tot morgen! Jeroen

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram