header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jongste Jeugd (Funky, Puppies, 8DEF en G-hockey)

Informatie teamindelingen Jongste Jeugd 2019-2020

Nieuws afbeelding 16-6-2019

 De teamindelingen voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2019-2020 zijn bekend. Sinds zondag 16 juni zijn deze te vinden op het besloten deel van de website van HBS (zie *).

 

Uitgangspunten

Binnen de Jongste Jeugd -beginnend bij puppies en doorlopend tot en met de 8E- zijn er een aantal algemene doelen. Deze worden zoveel mogelijk nagestreefd, al moet er soms een compromis gesloten worden.

 

-         Elke speler of speelster komt met plezier naar HBS.

-         Elke speler of speelster wordt uitgedaagd op zijn of haar niveau en beleving van niveau. Hierbij spelen mentale, fysieke, technische, tactische en sportieve elementen mee.

-         Elke speler of speelster functioneert in een team en in de bredere vereniging: HBS

-         Elke speler of speelster ziet HBS als een veilig thuis

 

Bij het samenstellen van de teams (die jaarlijks wisselen) wordt er gekeken vanuit deze doelen en wordt daarnaast informatie meegenomen die wordt aangeleverd door coaches (via formulieren), coördinatoren en trainers.  De technische staf (geleid door TD-JJ Daan van der Helm) doet haar uiterste best om dit proces zo goed mogelijk vorm te geven.

 

Puppies

De puppies trainen tijdens het seizoen in groepen of landen. Het doel hiervan is het groepsgevoel bij de puppies extra te stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere clubs of tijdens de trainingen kan hier vanaf geweken worden in verband met beschikbare trainers of  groepsgrootte.

 

F-jeugd

Aan het einde van het puppieseizoen mogen alle puppies een voorkeur voor een vriendje of vriendinnetje opgeven. Dit weegt als bijzonder criterium mee bij de indeling van F-teams. De F-teams spelen in een 3-tal.

 

1e jaars E

Vanaf de 1e jaars E-teams gaan niveau en beleving van spelers geleidelijk aan zwaarder wegen bij indeling van teams. Deze 1e jaars E-teams spelen als 6-tal op een kwart veld. In principe bestaan deze teams uit 7 of 8 spelers.

 

2e jaars E

De 2e jaars E teams spelen in 8-tallen tenzij er een noodzaak is om 6-tallen te formeren. Bij de 8E worden de teams ingedeeld op sterkte en spelbeleving. De teams bestaan uit 9 of 10 spelers.

 

D-jeugd

Uit de 2e jaars E-jeugd worden er11-tallen gevormd. Hierbij geldt dat ook informatie wordt meegewogen uit selectietrainingen. Op het moment dat spelers overgaan naar de 11D vallen zij onder de ABCD-commissie. Hier kunnen andere criteria gelden dan hierboven genoemd.

 

*ga hiervoor naar mhchbs.nl en klik rechtsboven op het menu. Hierin vind je onderaan de ledeninlog. Log in met je lidnummer. Deze is terug te vinden op je bankafschrift. Na het inloggen ga je bovenaan de pagina naar ‘Club’ en vervolgens naar ‘Documenten’. Onder het kopje Jongste Jeugd vind je een document met de teamindelingen voor de Jongste jeugd seizoen 2019-2020.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram