header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

HBS maakt het koploper Hurley heel lastig!

Nieuws afbeelding 2-4-2019
Na een trainingsweek met een extra dagje rust op donderdag, waren we goed opgeladen voor de wedstrijd tegen de koploper: Hurley uit, altijd lastig. 

Maar we hebben al eerder laten zien dat wij het Hurley behoorlijk moeilijk kunnen maken. Met die gedachte in ons achterhoofd en met een heerlijk voorjaarszonnetje stapten we in het Amsterdamse bos het veld op. En dat we het Hurley ook nu weer lastig zouden maken, bleek al snel. Noam wist al na 2 minuten de bal achter de keeper van Hurley te tikken na een sterke aanval over de rechterflank. 

Na de goal bleven we druk naar voren houden. Enkele minuten later was het Sake die met een spatzuivere backhand Noam vrij wist te zetten op de kop van de cirkel. Een snelle beweging buitenom en hij stond klaar om uit te halen. De verdediger van Hurley zag geen andere oplossing dan onze spits volledig onder het kunstgras te maaien. Een strafbal leek hier meer dan op zijn plaats, maar de scheids had dit als enige op het veld jammer genoeg over het hoofd gezien. 

De rest van de eerste helft bleven we vechten voor elke meter en hielden we braef standt. Ook in de tweede helft waren we scherp in de verdediging en probeerden we er zo nu en dan snel uit te komen. Helaas konden we niet voorkomen dat Hurley na 12 minuten in de tweede helft toch de gelijkmaker binnen tikte. 

Het spel golfde verder op en neer en we hielden hoop op één of meer punten. Totdat wij een overtreding maakten in onze eigen cirkel en de scheids dit keer wel op stond te letten. Hij legde de bal voor Hurley op de stip. Schnoeckel deed nog zijn best om de tegenstander van zijn stuk te brengen, maar dat mocht helaas niet baten. 

In het laatste kwartier gingen we op jacht naar de gelijkmaker. In de laatste minuten probeerden we zelfs iets te forceren door met 11 man te spelen. Tot het eindsignaal hebben wij er alles aan gedaan om het maximale uit deze wedstrijd te slepen.

Helaas bleek dat voor nu niet genoeg te zijn voor punten, maar deze energie en strijdlust weet ik zeker dat wij aanstaande zondag tegen Voordaan de punten weer in eigen huis houden. En daar hebben we jullie hulp zeker ook bij nodig. Dus hopelijk zien we jullie aanstaande zondag om 14:45 op ons heerlijk zonnige terras. Tot dan!

#15 Sam van der Weele

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram