header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

H1 verliest van nummer 2; zondag laatste thuiswedstrijd tegen HIC

Nieuws afbeelding 16-11-2018
Afgelopen zondag verloor Heren 1 van Cartouche. Verdiend ondanks een uitstekend begin. Het vizier staat al enige tijd op zondag, waar de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen HIC wordt gespeeld.

Lees het verslag van Floris van der Veer:

Na een waardevolle eerste overwinning tegen Zwart-Wit was de energie goed afgelopen weekend. Door de drie zwaarbevochten punten is er veel vertrouwen getankt in aanloop naar de laatste twee wedstrijden, te beginnen met de, op papier zware, uitwedstrijd tegen Cartouche. 
Resultaat: 6-3 verlies. 
Overgehouden gevoel: positief, opgetreden als één team, veel gecreëerd en gefocust tot het eind, ongeacht randzaken.

Op het moment dat coach Immink doorhad dat daadwerkelijk iedereen om 13.25 aanwezig was, kon het niet anders dan dat H1 scherp aan de wedstrijd zou beginnen. En zo het geschiedde. Na een motivational speech van Sven aan het eind van de bespreking stond na 1 minuut gespeeld te hebben al de 0-1 op het bord. De gebleken succesvolle tactiek om het Cartouche onder hoge druk lastig te maken leidde tot een snel doelpunt van Kroese, hard schot uit de stuit, rechtsonder. Een sterk begin. 

Helaas, daar waar Kroese zijn forehand uit stuiterballen heeft, heeft Kransstauber een corner die hij meer dan weleens linksboven duwt: 1-1. Nog binnen 10 minuten vanaf de afslag wisten we echter voor de tweede keer op voorsprong te komen dankzij een snelle counter via Boris, Flo en Noam, die laatste tekenend voor de eerste van zijn twee doelpunten die dag. 

Het is jammer doch rechtvaardig dat Cartouche uiteindelijk op voorsprong kwam en deze zelfs uitbouwde tot 6-2. Een opzettelijke overtreding in de cirkel van Cartouche leverde ons nog wel een terecht strafbal op die door Nos benut werd en de einduitslag op 6-3 bepaalde. We balen van het verlies, ja, maar zijn tegelijkertijd tevreden met het hockey en de effort die we lieten zien, zo benadrukte de coaches ook achteraf. 

Ondanks het verlies is het vizier nog scherper geraakt richting de alweer laatste wedstrijd voor de winterstop. We kijken uit naar een spannende wedstrijd tegen de mannen van HIC H1, waartegen, zeker nu, alles mogelijk is! 

Voorafgaand spelen onze Dames van Één ook thuis, tegen Leiden. Tevens hun laatste wedstrijd die ze, met een beetje hulp van Alliance, zomaar eens het periodekampioenschap of de ‘Herbstmeistertitel’ kan bezorgen! 

Een ding is zeker, beiden hebben we de support van jullie als publiek keihard nodig! We hopen jullie daarom allemaal aanstaande zondag te zien langs de lijn. Nog niet overtuigd? Aansluitend is er TD en het schijnt dat H1-spelers die niet bij zijn met de bierpot in een tutu al zingend over het terras moeten huppelen. Genoeg vermaak dus, tot zondag!

Zondag 18 november 2018
HBS D1 – Leiden D1 | 12:45 Veld 1
HBS H1 – HIC H1 | 14:45 Veld 1
Laatste keer dit kalenderjaar!

#8 Floris van der Veer


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram