header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

Heren 1 wint eerste wedstrijd in Promotieklasse

Nieuws afbeelding 8-11-2018
Afgelopen zondag stond voor HBS Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Zwart-Wit uit Breda op het programma. Iedere wedstrijd is natuurlijk belangrijk, maar gezien de stand op de ranglijst was deze wedstrijd voor ons nog net iets belangrijker dan anderen. Wij stonden namelijk in aantal punten gelijk met Zwart-Wit, waarmee er sprake was van een heuse ‘6-punten-wedstrijd’.

Ondanks dat onze voorbereiding op- en benadering van deze wedstrijd hetzelfde was als iedere andere, bleek er eenmaal op het veld onderbewust toch sprake te zijn van wat extra spanning en nervositeit. In de beginfase waren we aan de bal te slordig en onrustig, verdedigend te slap en slecht gestructureerd, en in de opbouw kozen we te veel voor lange ballen door de as die gemakkelijk onderschept konden worden door de vrije verdedigers van Zwart-Wit. 

Resultaat was dat Zwart-Wit na 20 minuten spelen al een stuk of 6 corners had verdiend en een keer op de paal had geschoten, waardoor wij van geluk mochten spreken dat er slechts 0-1 op het scorebord stond. Het laatste kwartier voor rust wisten we meer grip te krijgen en kantelde het spelbeeld enigszins.

Die stijgende lijn werd in de tweede helft doorgetrokken: we wisten de press hoger neer te zetten, wonnen meer duels, speelden meer korte ballen en hockeyden door rond de 23 in plaats van ballen de cirkel in te pompen. Dit resulteerde in de 50e minuut in de verdiende gelijkmaker: sterk voorbereidend werk van Freek en Boris werd afgerond door Thomas Kroese. 

We hebben dit seizoen vaak de neiging te verslappen na een goal, maar daar was nu geen sprake van. We bleven hoog drukken en gingen op jacht naar de 2-1, die er ook kwam na een mooie aanval die uiteindelijk door Sake werd afgerond. Een kleine voorsprong met nog 10 minuten te spelen, dat is voor ons een moment waarop we in het verleden vaak onbewust achterover zijn gaan hangen en onder druk kwamen te staan. Om dit te voorkomen bleven we hoge druk spelen, waardoor we het initiatief bij onszelf lieten en Zwart-Wit eigenlijk geen noemenswaardige kansen meer wist te creëren. 

Onze spelopvatting werd een paar minuten voor tijd zelfs beloond met de 3-1, die door Boris ingetikt mocht worden na goed voorbereidend werk van Freek en Sake.

De eerste overwinning in de Promotieklasse zorgde uiteraard voor blije gezichten, maar ook voor het besef dat we echt mee kunnen doen in deze poule. Nog 2 wedstrijden tot de winterstop, wij voegen graag nog wat punten toe aan ons totaal!

Tot volgende week op. Cartouche of over 2 weken, thuis tegen HIC, inclusief TD!!

#7 Jeroen Beets


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram