header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

Heren 1 verzilvert kansen niet tegen Push

Nieuws afbeelding 22-10-2018
In de herfstvakantie streden Heren 1 en Push voor de belangrijke punten in Promotieklasse. HBS kreeg genoeg kansen, maar de teller bleef steken op 2. 

1-10-2018 HBS - Push 

Om te winnen, zul je meer moeten scoren dan de tegenstander. 

En dat deden we helaas deze zondag niet.....
De eerste minuut schieten we uit de startblokken met na 20 seconden een goal van Bart Happe. In het vervolg van de eerste helft verslapt het en is Push effectief in de afronding en waren wij dat niet. Dit resulteerde in een 1-4 voorsprong voor Push. De tweede helft laat Push de touwtjes los en spelen we stukken beter dan de eerste helft en laten we zien wat we waard zijn. Sam Martens zorgt na een mooie counter bij de 2e paal voor de uiteindelijke 2-5. 

Op naar volgende week! 

Freek Martens #4

Verslag van hockey.nl:

De ploegen van HBS en Zwart-Wit hebben zich nog niet mogen laven aan het zoet der overwinning. Na zeven duels peurden ze beiden slechts twee remises uit de Promotieklasse. De twee andere ploegen onderin, Voordaan en Push, wonnen zondagmiddag van deze rode lantaarndragers en dat schept lucht. 

Winnen, maar er toch voor een goed deel de smoor in hebben. Zie daar het gevoel waarmee trainer-coach Stefan Duyf zondagmiddag terugreed naar Breda.
Push won weliswaar met 2-5, ‘maar we hebben in de wedstrijd tegen HBS hooguit een kwartier goed hockey laten zien. In die periode scoren wel viermaal, dan was dan weer het positieve,’ aldus Duyf.

De Bredase coach waarschuwde zijn manschappen om scherp aan de wedstrijd te starten, omdat het team vorige week na 35 seconden al tegen een 1-0 achterstand aan keek. Maar helaas, ditmaal lag de tegengoal er nog sneller in.
HBS slaagde er niet in om Push meer pijn te doen dan deze ene treffer. Kansen genoeg om de voorsprong uit te bouwen, maar ondermaats spel zorgde ervoor dat de Bloemendalers met een 1-5 afdropen naar het kleedlokaal.

Thomas Immink (HBS): ‘We gaven de ballen achterin niet cadeau, maar slecht was het wel. En toch heb ik in de rust gezegd: wij kunnen deze wedstrijd met 5-4 winnen. Hoe vreemd dat dit ook mag klinken, maar wij waren beter. En ook na rust waren we veel beter. Goed spel, voldoende kansen. Maar Push komt tijdens de tweede helft driemaal in de cirkel en ze scoren eenmaal. Dat was de 1-5.’

HBS en Immink maken kennis met de harde wetten in de Promotieklasse. Met twee puntjes uit zeven duels is het nog altijd wachten op de eerste overwinning. ‘En dat gun ik die gasten zo erg, want wij werken keihard. En als je voorin moeilijk tot scoren komt, moet je er voor zorgen dat je foutenlast in defensief opzicht tot een minimum beperkt blijft.’

Duyf erkent dat HBS ‘inderdaad had kunnen winnen. En als wij het tijdens de laatste fase van de eerste helft niet op onze heupen hadden geregen, was dat mogelijk ook gebeurd. Het gekke is dat wij vandaag slechter speelden dan we gemiddeld de laatste weken deden, maar toch pakken we nu de drie punten.’

Pech kende Push doordat aanvoerder Hugo van Mol al na tien minuten uitviel met een kuitblessure. Het bleek een repeterend verhaal, omdat hij vorige week tegen hdm met dezelfde klachten naar de kant moest.

Duyf: ‘Als aanvoerder ben je vaak de aanjagen van de ploeg. Toen hij vorige week uitviel, pakten we dit als team niet goed op. Vandaag ging dat vond ik een stuk beter. Dat was het positieve.’
 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram