header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

HBS Dames Jong 1 mist finale NK na ernstig incident

Nieuws afbeelding 27-6-2018
Voor het tweede opeenvolgende seizoen heeft HBS Dames Jong 1 gespeeld om het kampioenschap van Nederland bij de Jong Senioren. Afgelopen zondag speelden 12 seniorenteams in twee poules op hockeyclub Amersfoort om een plek in de finale.

Na een ongelukkig eerste wedstrijd tegen Tilburg, waarbij in de laatste seconden een tegendoelpunt viel, herstelde DJ1 zich met drie opeenvolgende winstpartijen tegen Almelo (3-0), DSHC (uit Delft, 1-0) en Shinty (3-0).

Met nog 1 wedstrijd te gaan, stond HBS DJ1 bovenaan op doelsaldo en de laatste wedstrijd tegen Eelde moest de beslissing brengen of de finale of troostfinale gespeeld zou worden.

De wedstrijd was pas 4' minuten oud toen een speelster van HBS en Eelde tegen elkaar botsten. Op het veld voltrok zich een ernstig voorval rond de speelster van Eelde. Dankzij snel handelen van een HBS-speler, EHBO'ers en vervolgens de ambulance kon erger voorkomen worden. De wedstrijd werd gestaakt, omdat beide teams erg onder de indruk waren van het incident.

Uiteindelijk na veel discussie met de bondsorganisatie - Eelde trok zich terug - besloot de organisatie dat de stand volgens de reglementen  0-0 moest blijven (zoals voor het voorval).

De teleurstelling was groot bij JD1, maar het besef dat speler van Eelde weer veilig was, was eigenlijk de grootste winst van die dag. De troostfinale tegen Kampong was niet meer dan dat en ging met 4-2 verloren. Kampioen van Nederland werd Shinty en die hadden we toch nog mooi even met 3-0 opzij gezet! 

Voor een groot aantal spelers was dit de laatste wedstrijd voor HBS. Een deel blijft. Zij hopen op versterking om volgend jaar weer op het NK te kunnen spelen!


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram