header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

UPDATE: Volle buit D1 tegen Victoria; H1 nul tegen Schaerweijde

Nieuws afbeelding 29-10-2017 Na het succesvolle 9-punten weekend, stonden er nu twee lastige uitwedstrijden op het programma. Heren 1 tegen Schaerweijde en D1 tegen Victoria, beide geen onbekende in de OVK. 

Dames 1 won de tweede uitwedstrijd op rij, terwijl de H1 - ondanks twee goals van Sake - met nul punten naar Bloemendaal terugkeerde.

Schaerweijde – HBS 3-2 (1-0)
Schaerweijde lijkt de weg in te slaan richting de bovenste plaatsen. Tegen het tot dusver goed presterende HBS werd het 3-2.

Er leek bij Schaerweijde niet veel aan de hand, tot de ploeg bij een tussenstand van 2-0 in de tweede helft plots twee gele kaarten opliep. HBS maakte handig gebruik van de overtalsituatie, want in korte tijd hockeyde het team uit Bloemendaal naar 2-2. Uiteindelijk pakte de thuisploeg toch de zege: 3-2.

Thomas Immink (HBS): ‘Ik ben er trots op dat wij onszelf tegen dit soort ploegen in de situatie brengen dat we kunnen winnen. Helaas misten we een strafbal en was het over de hele wedstrijd gezien tweemaal vijf minuten onvoldoende. In één van deze periodes kregen we de 3-2 om de oren.’

Suzan Veen (Schaerweijde): ‘De eerste helft vond ik ons heel sterk spelen en verzuimden we verder uit te lopen. Na de gele kaarten ontstond er wat chaos bij ons, maar we bleven geloven in een goede afloop.’


Jur van de Have 1-0
Pieter-Jan Voerman 2-0
Sake Hermans 2-1
Sake Hermans 2-2
Casper Rietveld 3-2

Victoria – HBS 1-2 (1-0)

HBS blijft onder de nieuwe coach Jeroen Tuininga goed werk verrichten. De 2-3 uitoverwinning kwam tot stand na een matig duel met een rommelig spelverloop, maar dank zij de zege staat het tam voorlopig wel vierde.

Tuininga: ‘Bij rust stonden we met 1-0 achter, maar tijdens de tweede helft zetten we veel druk naar voren. We pakten veel ballen af en Victoria begon foutjes te maken. Zo werd het 1-2, waarna Victoria uiteraard volle bak ging spelen. Een overwinning was misschien iets te veel van het goede, maar we hielden ons hoofd er goed bij in de slotfase.’

Gijs Hessels (Victoria): ‘Tijdens de eerste helft hadden we de controle, maar daarna werd het door een domme fout 1-1 en we gaven een paar strafcorners eenvoudig weg.’

Tot overmaat van ramp zag Victoria haar aanvoerder Daphne Voormolen uitvallen. Eén van haar knokkels bleek gebroken en dit betekent dat zij voor de winterstop niet meer in actie komt.


’26 Mady Hof 1-0
’37 Josefien den Hertog 1-1
’52 Sterre Kramer 1-2


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram