header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

Wereldwonder bij H4

Nieuws afbeelding 3-6-2016
Afgelopen weekend was een bijzonder weekend voor HBS. Niet alleen de promotie van Heren 1 en Dames 1 gaan de geschiedenisboeken in, ook supercoach Max Vergnes tekende voor een zevende wereldwonder. 


Heren 4, onder leiding van Max Vergnes - de stylist, de kunstenaar, de Picasso onder de Overgangsklasse-hockeyers, de man die met één actie vier man twee keer kan uitschakelen, de James Rodriguez van het H1 ensemble -, won met 0-5 van Hurley Heren 11 op vijandig terrein. Hiermee staan de mannen van 4, met nog twee wedstrijden voor de boeg, op de voor hun welbekende pole position.


Het spande er zondagmiddag nog even om of sterspeler en selfmade man, Pim van der W., ondanks zijn zware crash op zaterdagnacht, in staat zou zijn om te spelen. Pim reageerde voorafgaand aan de wedstrijd - mét zonnebril terwijl het regende ‘Kijk, zoals je ziet - al wijzend naar zijn rechter én linker biceps -: Jan en Marie kunnen wel wat hebben. Het was een compleet onschuldige situatie, waarbij ik even de macht over het stuur verloor...’ 

Koen van Marken, docent Aardrijkskunde én vaderfiguur van de groep, valt Pim in de reden: ‘Het KNMI waarschuwde eerder op zaterdag al voor sterke plaatselijke rukwinden. Het is overduidelijk dat jij daarvan de dupe bent geworden.’ Broer, collega én Bioloog Joost van Marken was het hier niet mee eens: ‘Kijk, - al wijzend naar Jan en Marie - het is gewoon overduidelijk dat Pim de macht over het stuur is verloren, omdat zijn biceps-verhoudingen compleet buiten proporties zijn.’ Pim eindigde hierop de discussie. Verder hebben wij van de gebroeders Van Marken niks meer vernomen.


Na afloop van de gewonnen wedstrijd was superrrrrcoach Max Vergnes uitgelaten: ‘Zelf geef ik hier en daar op zondag wel vaker een clinic, maar de eerdere afspraak die ik voor vandaag had staan werd gisteren op het laatste moment afgezegd. Het devies was heel simpel: slopen. Het kostte alleen wel wat moeite om een aantal jongens van de groep duidelijk te maken dat dit niet letterlijk de bedoeling was. Gelukkig was daar nog Pepijn -‘the only one’- Hendriksen. Hij wist zijn temperament - à la José Mourinho - vandaag te bewaken en scoorde daarmee prompt twee doelpunten.’ Pepijn reageerde: ‘Ik ben erg blij dat ik vandaag mijn seizoenstotaal heb kunnen verdubbelen. Of zoals mijn goede vriend José ook wel zegt: ‘If you want, you can make a silence very noisy’. Ik wil het daar verder graag bij laten.'


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram