header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

Brons en zilver voor HBS HL1-leden op EK 65+

Nieuws afbeelding 3-9-2015
Net als vorig jaar tijdens het Wereldkampioenschap hockey in Den Haag, werden ook dit jaar, maar nu Europese Kampioenschappen, gehouden voor veteranen ion Londen.  In de categorie 65+ werd ons land vertegenwoordigd door twee HBS leden uit HL1, Ben Fritz en Fred Neve (op teamfoto met grijze baard).

 In de categorieën 40+ (zie verslag gouden Rolf Meurkens elders op deze site), 45+, 55+ werd gespeeld op de terreinen van de St Albans Hockey Club en voor 60+, 65+, 70+ en 75+ op de terreinen van de Southgate hockeyclub, beide te London.

Brons

Ben Fritz speelde mee in het Nederlands A team. Zij waren helaas niet zo succesvol als vorig jaar, toen dit team wereldkampioen werd. Het Nederlandse 65+ team verloor zijn wedstrijden tegen Duitsland en Engeland, die uiteindelijk respectievelijk 2e en 1e werden. De Nederlanders kwamen met een bronzen medaille thuis door overwinningen op België en Italië en een gelijkspel tegen Wales.

Zilver

Het Nederlands Touring team met Fred Neve in de gelederen verloor hun wedstrijd tegen het sterke Engelse team met slechts 1-0. Doordat de Engelsen ook de andere wedstrijden ruim wonnen, op één gelijkspel na, werden zij, net als vorig jaar kampioen. Het Nederlandse team speelde verder een keer gelijk, maar wonnen de rest en verdienden op dit EK daarmee de zilveren medaille.

Volgend jaar worden de Wereldkampioenschappen gehouden in het Australische Newcastle.


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram