header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

HBS veteraan wordt wereldkampioen

Nieuws afbeelding 20-6-2014
Wat veel mensen niet weten is, dat gelijk met het WK in Den Haag, er in dezelfde stad ook een WK voor 60+ spelers, het 7th Grand Masters Hockey World Cup 2014, werd georganiseerd op de velden van Klein Zwitserland. 

Aan dit toernooi deden 16 nationaliteiten mee. Ben Fritz, speler van HBS HL, werd wereldkampioen met het Nederland 65+ Team. Dit team won de finale van Australië met 3-0. Ben scoorde het eerste doelpunt. 

Maar er waren nog meer spelers van HBS actief op dit toernooi. Jan van de Werff speelde mee in het Nederlands 70+ B elftal en werd met dat team 2e in het touring toernooi. Fred Neve was geselecteerd voor Nederland 65+ B, dat helaas in de finale van het touring toernooi met 3-2 werd verslagen door de Engelsen. 

Tenslotte namen aan dit toernooi de HBS-ers Hans van Leeuwen en Stefan Frenkel Frank deel, die beiden uitkwamen voor een team van Alliance. Dit is niet de bekende club uit Heemstede, maar een internationale club voor spelers die niet een compleet nationaal team op de been kunnen brengen. 

Dit WK werd georganiseerd, onder de vleugels van World Grand Masters Association, door leden van de club 60+ Nederland. Deze club organiseert ook door het seizoen heen 18 toernooien voor zijn leden op verschillende locaties in het land. De Nationale teams worden geselecteerd uit de spelers van deze club. Meer informatie is te vinden op www.dezestigplusser.nl .

Het volgende WK wordt over twee jaar gehouden in Australië.Fred Neve in de line up (onderste rij, tweede van rechts)

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram