header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Dames 1 maakt zich op voor kraker tegen Gooische

17-4-2014 Opnieuw heeft Dames 1 drie punten binnengehaald in de strijd om de eerste plek in de eerste klasse A. Thuis tegen Myra werd met 3-0 gewonnen.  Ook nummer 2 Gooische liet tegen het sterke Alkmaar geen punten liggen en won met 2-3.

De voorlaatste wedstrijd tegen Gooische in het Gooi gaat op zondag 27 april waarschijnlijk beslissend worden voor de eindstand in deze poule. Na deze wedstrijd sluit Dames 1 een week later de competitie af tegen Alkmaar, waarna de play offs worden gespeeld voor promotie naar de Overgangsklasse.

Op hockey.nl:

Eerste Klasse A
HBS - Myra 3-0 (0-0)
1-0 Sanne Immer, 2-0 Sanne Immer, 3-0 Lisa Bok (sc)
In de eerste helft waren HBS en Myra aan elkaar gewaagd, daarover waren Robbert Zevalkink en Robert van der Toorn het roerend eens. De Noord-Hollandse ploegen lieten een sterke wedstrijd zien. De 0-0 ruststand bleek een goede weergave van de krachtsverhoudingen. In de tweede 35 minuten liet HBS, waar A-speelster Pien Romeijn debuteerde, zien dat het niet voor niks de koploper in de Eerste Klasse A is. Via doelpunten van Sanne Immer en Lisa Bok liep de equipe uit Bloemendaal uit naar 3-0. Van der Toorn is realistisch over de uitslag. ‘Ik ben tevreden over de wedstrijd en ik wil me niet te veel op het resultaat richten. Wij zijn nog aan het opleiden en op dit moment was HBS gewoon een maatje te groot. Af en toe waren wij niet scherp en zij gingen daar verdienstelijk mee om.’ Myra is slechts drie punten van de degradatiezone verwijderd, dus moet het team in de resterende twee wedstrijden alle zeilen bijzetten om zeker te zijn van lijfsbehoud. Van der Toorn is optimistisch. ‘We laten zien dat we goed mee kunnen tegen de toppers. Als we tegen AMVJ hetzelfde niveau brengen maak ik me geen zorgen.’ Bij HBS hebben ze andere zaken aan hun hoofd. De ploeg staat bovenaan en treft in de volgende ontmoeting de nummer twee, Gooische. ‘Mooier kan een kampioenschap niet beslist worden’, is de mening van Zevalkink. ‘Dit is reclame voor het vrouwenhockey en een ontzettende uitdaging voor ons. Natuurlijk brengt het wel wat extra spanning met zich mee, maar ik zou het gek vinden als wij nu opeens anders hockeyen dan we de rest van het seizoen gedaan hebben.’

Eerste Klasse A
Alliance - Amstelveen 5-1
Haarlem – Overbos 3-2
Alkmaar– Gooische 2-3
Strawberries - Bennebroek 5-0
AMVJ - USHC 4-2
HBS - Myra 3-0

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram