header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

HBS Dames 1 stelt zich voor

Nieuws afbeelding 13-9-2013

Afgelopen zondag hebben we onze eerste competitiewedstrijd gespeeld van dit seizoen. Amvj uit. Die eerste wedstrijd blijft toch altijd spannend. Enigszins nerveus, maar absoluut geconcentreerd begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen sterk. Een goede opbouw, press en samenspel zorgden ervoor dat we overheersten. We hadden veel balbezit, maar helaas bleef het eerste doelpunt lang uit. Gelukkig bleven we geconcentreerd hockeyen waardoor we in de tweede helft wel scoorden. Bibiche Van den Bos en Sabine de Boer zorgden voor de doelpunten. 2-0 hebben we gewonnen van Amvj. Een hele degelijke overwinning die we hadden verdiend.

Aanstaande zondag spelen we thuis tegen Alliance dames 1. Om 12.45 uur wordt de afslag genomen en hopen we u weer langs de lijn te zien. Maar voordat het zover is willen we u graag op de hoogte brengen van de kleine veranderingen binnen het team.

Even voorstellen

Een nieuw seizoen, nieuwe speelsters en een nieuwe staf. Het team is voor het grootste gedeelte gelijk aan vorig jaar. Wel is Josefien Den Hertog toegevoegd aan de selectie en zal zij dit seizoen het team komen versterken. Een speelster die vorig jaar al veel heeft mee getraind vanuit de A1, dus voor ons absoluut een bekende. Wij als dames 1 mogen ons trouwens prijzen met een goede jeugdlijn, want ook Pien Romeijn (K), Cecile van Dijck, Aimée Emanuels, Maaike van Son, Julia van Liemt en Nikki Evers zijn nauw betrokken bij dames 1. Naast deze jonge talenten staan er speelsters op het veld die u vast al kent. Sommige van hen komen al vele jaren uit voor het eerste team van HBS. Maud Rambonnet (K), Fleur Zwanenburg, Floor Been, Tineke van Sonsbeek, Carlijn Bekius, Lisanne de Vos, Eefje Swinkels, Sabine de Boer, Sanne Immer, Bibiche Van den Bos, Guusje Molenaar en Lisa Bok. Een mooie groep waar nog veel groei in zit. Samen met de nieuwe staf gaan we daar voor zorgen. Dit jaar bestaat de staf uit maar liefst 5 personen.Naam: Robbert Zevalkink

Functie: Hoofdcoach/trainer

 

Hockey geschiedenis: Gespeeld in HBS heren 1

Coach/trainer geschiedenis: Ik ben 3 jaar assistent geweest bij dames 1. Op dit moment ben ik nog steeds technisch manager van de 8DEF op HBS.

Mooiste ervaring: Winnen van de kampioen Hurley om in de overgangsklasse te blijven!

 


Naam: Damien van der Peet

Functie:Assistent trainer/coach

Hockey geschiedenis: Ik ben begonnen met hockeyen in de jongste jeugd bij HBS.

Na een uitstapje naar Haarlem weer teruggekomen naar HBS en onder andere in JB1 en JA1 gespeeld.

Coach/trainer geschiedenis: Jongste jeugd HBS, MD1, Trimmers en op dit moment MC1.

Mooiste ervaring: Mijn stage als hockeytrainer bij UHC Hamburg (3x EHL-winnaar), waar ik een aantal weken mee heb gelopen bij de top-jeugdteams. Het landskampioenschap zaalhockey spelen met UHC MB1, waarbij ik deel uitmaakte van de staf, zie ik toch wel als hoogtepunt van die stage.

Maar eigenlijk vind ik het ook wel heel vet dat ik op deze leeftijd al met Robbert Zevalkink aan de slag mag bij Dames 1.

 
 

Naam: Bob Henfling

Functie:Assistent trainer

Hockey geschiedenis: Veel enerverende jaren gehockeyd bij HBS heren 1.

Coach/trainer geschiedenis: In 1995 begonnen als jeugdtrainer bij HBS. Veel van de meiden die nu in Dames 1 spelen getraind en gecoacht in de jeugd. Via Amsterdam, Castricum, Hurley en Gooische nu weer als trainer bij Dames 1. Op dit moment fulltime op Gooische werkzaam als technisch manager.

Mooiste ervaring:2x kampioen geworden met HBS heren 1.

 Naam: Jan Jaap van der Veer

Functie: Assistent trainer

Hockey geschiedenis: Diverse clubs en districten al enkele jaren op HBS

Coach/trainer geschiedenis: Op dit moment TCO van de keepers!

Mooiste ervaring: Training geven bij dames 1 natuurlijk! Het wordt een prachtig jaar!

 


Naam:
Jolien van Alpen

Functie: Manager

HBS geschiedenis: Eigenlijk ben ik al sinds mijn 10e op HBS te vinden. Rond 1978 begonnen met hockey bij HBS omdat mijn vader al jaar en dag op HBS hockeyde. Naast het hockeyen in de B1 en A1 zat ik ook in het jeugdbestuur en heb ik, samen met nog veel anderen, een aantal hockeykampen georganiseerd. Uiteindelijk heb ik een jaar of 4 in dames 1 gespeeld. Inmiddels ben ik alweer 7 jaar gestopt vanwege rug/heupklachten en in 2011 werd mij gevraagd om manager van D1 teworden. Dat leek mij een mooie uitdaging en op deze manier kon ik ook wat voor 'mijn kluppie' betekenen. Ik heb het erg naar mijn zin en hoop dat dit een super seizoen wordt.

Mooiste ervaring: 2 Jaar overgangsklasse spelen met HBS dames 1. Dat was een super mooie ervaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram