header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

HBS Dames 1 – Alkmaar Dames 1 (3-4)

Nieuws afbeelding 11-3-2013

HBS Dames 1 – Alkmaar Dames 1 (3-4)

Eindelijk! De winterstop is weer voorbij. Na zes weken voorbereiding waarin in we hard getraind hebben, veel oefenpotjes speelden (en wonnen) én ook nog een weekendje weg zijn geweest, mochten we eindelijk weer voor ‘het eggie’ vandaag. Met een beetje geluk en een hoop goede moed konden we gelukkig aantreden op het ongeveer enige niet-besneeuwde-veld uit de competitie, met als tegenstander Alkmaar.

Uit de kort en bondige voorbespreking kregen we mee om vooral met gevoel en intuïtie het veld op te gaan, doen waar we goed in zijn: lekker hockeyen! Na enige twijfel besloten om de mayo’s (maillots) toch maar in de kast te laten hangen en lekker met blote benen de kou in te gaan!

Na het startsignaal gingen we goed van start. Veel balbezit en ook werden er kansen gecreëerd. Helaas was de naar eigen zeggen ‘gay’ passing van Alkmaar sterker dan verwacht (en gehoopt). Met een 0-3 achterstand in de rust hadden we wat goed te maken.

De tweede helft met opgeheven hoofd de kou weer in. Na de matige eerste helft waren we er extra op gebrand om toch nog de punten in de wacht te slepen. De (extra) overtuiging betaalde gelukkig uit in doelpunten, Sabine scoorde uit de strafcorner. En niet lang daarna maakte Guusje de 2-3. Helaas had Alkmaar ook nog een eindsprint in huis en was ons derde doelpunt net te laat om ook nog een vierde (en vijfde) te kunnen maken. Helaas niet het resultaat waarop we hadden gehoopt. Maar na deze wedstrijd zijn we definitief uit onze winterslaap ontwaakt en gaan we volgende week voor de volle drie punten!

Graag willen we het publiek bedanken dat ons door weer en wind heeft gesteund! Volgende week staan we op de velden van USHC, en dichterbij huis over twee weken weer op HBS tegen Almere. Hopelijk tot volgende week en voor nu een fijne werk/studie week!

Groetjes Dames 1

#6

 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram