header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Dames 1 pakt een punt in Houten

Nieuws afbeelding 13-11-2012

Hout(hakk)en dames 1- HBS dames 1 11-11-‘12

 

De afgelopen week verliep iets anders dan normaal. In plaats van een dubbele training op woensdag speelden we een wedstrijd tegen Rood-Wit dames 2 (reserve hoofdklasse). De opdracht voor deze wedstrijd was het oefenen van de press en het benutten van elkaars kwaliteiten. De video voorafgaand aan deze oefenpot liet vooral zien hoe het niet moest. Gelukkig was het voor iedereen duidelijk hoe het wél moest en we hebben deze wedstrijd dan ook verdienstelijk met 2-0 gewonnen.

 

Vrijdag werd er super scherp getraind en we gingen dan ook vol goede moed het weekend in. Na de training werd getest wie de meeste pinnen kon omgooien op de bowlingbaan. Ondanks dat Adin haar eigen schoenen had meegebracht en haar bal had gepoetst, waren het Bokkie (beste techniek) en Florida (meeste strikes) die er met de prijzen vandoor gingen.

Dan de wedstrijd.

Vorig jaar zat Houten voor het eerst bij ons in de poule, uit wisten we een gelijkspel uit het vuur te slepen en thuis verloren we van ze. Ze eindigden dan ook hoger dan wij. Dit jaar hebben ze tot nu toe wisselvallig gepresteerd waardoor ze op een 9eplek terug te vinden zijn op de ranglijst.

Nadat we vroeg op een nog leeg HBS verzamelden zaten we een uur in de auto. Waar we onszelf andere jaren onderweg nog vermaakten met een carnavalskraker werd er nu met een rustig muziekje op de achtergrond geconcentreerd voor ons uit gekeken.

Houten bleek een geheel nieuw complex aangelegd te hebben, maar liefst vijf mooie nieuwe velden lagen te pronken in de zon. Helaas stond het clubhuis er nog niet zo florissant bij en was er een tijdelijk onderkomen geregeld in de vorm van een bouwkeet. Gelukkig zijn we dit nog gewend van twee jaar geleden op Habie, dus we lieten ons niet van de wijs brengen.
 
De voorbespreking was kort maar krachtig, als we zo spelen als woensdag, ons aan de afspraken houden en snel doelpunten zouden maken, gaan we Houten verslaan. Alle sticks (neuzen) wezen dezelfde kant op, we waren er klaar voor!

De eerste helft was er één die zich vooral op het middenveld afspeelde. Zo nu en dan een kans en corner voor ons, weinig kansen voor Houten, maar geen goals.

De tweede helft begon prima. Snel werd een strafcorner gehaald en die werd hard ingeslagen door Bien, die overigens een goede wedstrijd speelde op een voor haar nieuwe plek. 0-1 Voor ons! De scheidsrechters hadden vooraf gewaarschuwd dat ze streng zouden fluiten. Helaas maakten ze dat niet heel erg waar en lieten ze de tegenstander hun gang gaan. Een aantal mooie aanvallen waarbij door ons goed samenspel werd getoond, werd door Hout(hakk)en onreglementair afgestopt. Ben trots op mijn team dat we onszelf niet hebben verlaagd tot hun niveau, met schelden, hakken en zelfs een belachelijke rugby-tackle op Maudie, die daardoor drie meter verder, achter de achterlijn op de grond belandde.

Vanaf dat moment bestormde Houten zo nu en dan bij ons de cirkel, wat resulteerde in een strafbal. Die werd netjes in de hoek gepusht, 1-1. We hebben daarna genoeg kansen gecreëerd en corners gehaald, daar lag het niet aan, maar wat we ook probeerde, de bal ging er niet meer in. Toen we 10 minuten voor tijd ook nog een gele kaart kregen, nadat een speelster van hun over de stick van Biche was gestruikeld, werd het helemaal lastig.

Houten begon te geloven in een overwinning, er werd nog harder gebeukt en gehakt om bij ons in de cirkel te komen. Vooral Car onderschepte veel ballen (zij was dan ook onze vrije man en er was vaak geen tegenstander in de buurt die haar aan t wankelen kon brengen), we bleven overeind. Eindstand 1-1.

Twee teams ontevreden en zelfs na de wedstrijd liet een aantal meisjes zich nog even van hun sportiefste kant zien door nog een keer tegen ons tekeer te gaan, wat vooral erg triest overkwam.

 

De eerste seizoenshelft zit er inmiddels op. In onze competitie zijn veel teams aan elkaar gewaagd en het staat dan ook erg dicht op elkaar. We staan nu 5e met 19 punten. Overbos staat 4e met één puntje meer en laat dat nou net de tegenstander zijn van volgende week! Omdat onze Heren uit spelen en er weer een spetterend TD is georganiseerd, is dat een goede reden om a.s. zondag langs de lijn te staan om 12.45, we hebben jullie steun hard nodig!

 

Dames 1

 

Wist u dat:

·Meike het dak op kon, maar we wel weer super blij zijn dat ze mee was, thnx!

·Er inmiddels 3 A-tjes regelmatig met ons mee doen, Juul, Joos en Maaik!

·We onze eigen Facebook pagina hebben? Wordt ook vriend van HBS Dames 1 en volg ons!

·We met Dames 1 een spetterend Kerst gala organiseren? Schrijf 14 december alvast in je agenda, meer info volgt!

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram