header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Als je niet scoort, ken je niet winnuh…. (verslag Dames 1)

Nieuws afbeelding 5-11-2012

Als je niet scoort, ken je niet winnuh….

HBS dames 1 – Amstelveen dames 1: 1-5 (0-2, 1-3 Bibiche v/d Bos)

 

Na 4 gewonnen wedstrijden op rij, werd er voor zondag toch voorzichtig naar de stand gekeken. En die leerde ons, dat we op een gedeelde 3e plek stonden.

Een derde plek die wij deelden met Amstelveen, de tegenstander van afgelopen zondag.

 

Amstelveen is een team met zeer veel ervaring. De eerste minuten van de wedstrijd keken beide teams de kat uit de boom. Na ca. 10 minuten werd de kat met een mooie schijnpass van achteruit door Amstelveen uit de boom geslingerd, en kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Ook de 0-2 kwam voort uit een schijnpush, alleen dan vanuit de strafcorner.

 

Met enkele tactische wijzigingen nam HBS daarna het initiatief over, maar voor rust leidde dit ondanks enkele grote kansen niet tot een doelpunt. Dit gaf echter wel goede moed voor de 2e helft, en terecht.

Gedurende de eerste 20 minuten van de 2e helft stond Amstelveen met de rug tegen de muur. Maar corners en grote kansen leverde geen treffer op (mede dankzij goed keeperswerk van de goallie van Amstelveen) en zoals AZ dat ook den lijve ondervond even verderop – scoort dan de tegenstander. Bij ons was het de 0-3 achterstand, en met nog een kwartier op de klok leek dat even de nekslag. Toch viel snel de 3-1 en maakte wij ons klaar voor een HBS-kwartiertje. Een onfortuinlijke gele kaart strooide roet in het eten. Amstelveen maakte dankbaar gebruik van de ontstane ruimte en prikte er nog 2 in. 1-5 verliezen doet pijn. Maar de toeschouwers hebben samen met ons gezien dat het wel degelijk een wedstrijd was.

 

Er zijn nog heel wat puntjes op de i te zetten. Tactisch gezien was het niet onze beste wedstrijd, en daar kunnen we dus alleen maar stappen in maken. De winst die we de afgelopen weken en ook tijdens deze wedstrijd wel geboekt hebben is het energielevel waarmee we de strijd aangaan.

 

A.s. zondag wacht ons de uitwedstrijd tegen Houten. Een stugge tegenstander, waar wij na vorig seizoen nog wel een appeltje mee te schillen hebben.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram