header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuw clubhuis

Wind en waterdicht!

Nieuws afbeelding 28-10-2010
Nog steeds anderhalve maand te gaan. De regen gooide opnieuw roet in het eten en het aantal onwerkbare dagen nam toe.

Het hele pand is nog stevig 'omsteigerd'. Aan de voorkant zit het zinken dak er al helemaal op en aan de achterkant is het ook bijna klaar. Terwijl de bladeren van de bomen waaien gaan de bouwers van Dura Vermeer onverstoorbaar door.
 
Aan de buitenkant zijn bijna overal de zwartgebeitste lariksdelen dakpasgewijs opgebracht en contrasteren mooi met de rode bakstenen. Ons nieuw onderkomen is bijna water- en winddicht.
 
De meeste aandacht gaat nu uit naar de binnenafwerking. De aanleg van de cv, de vloerverwarming, het kolossale ventilatiesysteem, de douches en tegels en het spuiten van de plafonds. U moet nog even geduld opbrengen om het allemaal te kunnen zien en voelen. 
Terugblik
Slopersbedrijf Bottelier is na de Jongste Jeugd Dag op maandag 7 juni begonnen met de sloop van het oude clubhuis. Met twee grote sloopkranen werd eerst de achterkant van het clubhuis in stukken gehakt.  Een dag later was het clubhuis met de grond gelijkgemaakt.
 
Na het uitzetten van het bouwoppervlakte werd het bouwterein geschoond en is de bouwput in de zandlaag uitgegraven. Het duinzand dat niet meer nodig was, is tijdelijk opgeslagen langs het pad tussen BVC en HBS. HBS heeft dit de gemeente geschonken om het later te gebruiken om het nieuwe fietspad en voetpad op te hogen.
 
Aannemer Dura Vermeer voert - onder leiding van architectenbureau MB - de bouw uit. Waar mogelijk dragen ook onze sponsoren bij aan de nieuwbouw.
 In de bouwput werd eerst met hout aangegeven waar de bekistingen komen, vervolgens werd met blauw piepschuim de riolering op afschot geborgd. Daarna is het ijzeren vlechtwerk aangebracht en is de fundering in beton gegoten.
 
Na het drogen van het beton kwam de opbouw van de wanden van de kelder  - waar straks de kleedkamers, de toiletten, maar ook de keeperstassen, de klussenclub en de trekker van Arie een onderkomen zullen vinden - aan de beurt. Ook is al een groot deel van de binnenwanden van de kelder gemetseld.
 
De vloer of het kelderdak is daarbovenop geplaatsten vervolgens zijn in de derde week van augustus de zeven houten spanten op spectaculaire wijze geplaats.
Aan de voorkant is nu 'vuil (geel) metselwerk' zichtbaar. Hier komen straks de trappen van de bar naar het terras. 

Ook de rode HBS-stenen zijn op verschillende plekken al duidelijk zichtbaar. En langs de randen worden de kalkzandstenen binnenmuren opgetrokken. Daartegen aan komen nu de lariks-houten delen, die zwart gebeitst worden.
 
Vanaf het hoofdveld worden al de contouren van het nieuwe - en grotere - clubhuis steeds herkenbaarder! 
 
Marten van Vliet
Secretaris
 
 


 


 
 
 
 

 
  
 

 


  

 
 


 

Reacties


Julia Barnhoorn

28-9-2010 @ 11:48:57 |Van harte gefeliciteerd!!! Ziet er goed uit!

Jolande van der Werff

14-10-2010 @ 21:23:59 |oh, wat krijgen wij een mooi clubhuis, yes

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram