header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

Derby: Kikkers D2 - HBS D2

13-9-2009
Nieuw Vennep 13-09-2009,
Van onze verslaggever ter plaatse krijgen wij hier een "live" verslag van de super spannende wedstrijd Kikkers D2 - HBS D2.
 
 
 
De dames van HBS zitten klaar in de kleedkamer. Afwachtend wat de opstelling zal zijn. Na een lang verhaal van de lijn coach (je kent het wel blablabla ene oor in andere weer uit), krijgen de spelers te horen of ze voor, achter of in het midden van het veld staan óf dat er voor hen een heerlijk plekje op de bank gereserveerd is. Eén persoon is altijd zeker van haar plek en dat is natuurlijk de keepster. Vandaag wordt deze fantastische rol ingevuld door de niet te missen topkeepster van de meisjes B1, Susan van den Bogaard. Die deze week haar rol weer foutloos heeft vervuld. Susan bedankt voor het keepen!.
Nu zijn deze kleedkamer verhalen altijd belangrijk, maar in het geheel niet spannend dus door naar een super spannende derby.
 
De dames van HBS zijn dit keer wel heel erg opgebrand te winnen, zo vertelt Jonneke (vandaag de middenmid). "Vorig seizoen 2 keer onterecht verloren door matige scheidsrechters, "goed" spel van de Kikkers (tja ze maken nou eenmaal rare sprongen die Kikkers) en ook erg belangrijk: ondermaats presteren van onszelf!!"
De kansen zijn goed. Dit jaar zijn vier nieuwe spelers ingekocht te weten, Annemarijn, Francien, Kirsten en Sigrid, waardoor de verwachtingen hoog gespannen zijn. Ik bedoel, je mag best wat verwachten wanneer je er wat geld tegenaan gegooid hebt.
 
De wedstrijd begint. Gespannen gezichten langs de lijn en op de bank, en grommende spelers op het veld, want het eerste duel dat je hebt in de wedstrijd moet gewonnen worden, zo luidt de afspraak. Het fluitsignaal klinkt en daar gaan ze; 22 jonge hindes in de wei rennend achter de bal. Gelukkig verplaatst die zich de goede kant op richting cirkel van de Kikkers. Een hoop tummult, maaiende sticks richting bal en wat ziet het oog van de scheidsrechter? Jawel een strafcorner voor HBS! Veronique en Sigrid nemen hun posities in op de kop van de cirkel, Britta staat klaar om de bal met een bloedgang richting dit koppel te spelen en de rest.. ja die verwacht gewoon de bal mocht het nodig zijn. De lijncoach durft niet te kijken en ook op de bank houd men de adem in. Dan het verlossende geluid, een tok tegen de plank en een hoop gejuich vanuit het veld. Het is 0-1 voor HBS gescoord door Veronique en dat al in de 8ste minuut. De rest van de eerste helft houdt HBS zich sterk. Soms zou er wat aanvallender gespeeld kunnen worden, want zolang je de bal niet naar voren speelt gaat 'ie er ook niet in, maar goed de rust blijft en het spel is solide.
 
De tweede helft is het duidelijk dat de winning mood heeft doorgezet en zelfs de nieuwe spelers willen nu niks liever dan de eer redden van de oude rotten. We gaan voor de winst gonst het over het veld. Om jezelf dan zeker te maken is het fijn wanneer er dan nog een doelpuntje valt. En die komt er. Na een prachtige aanval via Britta naar Anja komt de bal prachtig bij Wieke die coolbloedig doorstoomt naar de keeper en de bal vervolgens zeer fraai tussen de palen slaat. De 0-2 is een feit in de 55ste minuut. Vanaf dat moment is HBS niet meer te stuiten en Kikkers heeft het nakijken. Aanval op aanval wordt voorbereid via de achterhoede naar het middenveld de cirkel in. Na een aantal minder mooie strafcorners, dubieuze beslissingen van de scheidsrechters (wanneer de bal uit het doel wordt gehouden door het lichaam is dit echt een STRAFBAL!! meneer de scheidsrechter!) lukt het de dames om nog een doelpunt bij te drukken; 0-3 in de 65ste minuut gemaakt door Veronique. Uiteraard mogelijk gemaakt door een fantastische aangeef van Britta en een fabuleuze stop van Sigrid. Als klapper laat Francien het net nog even letterlijk vibreren door de bal in de 67ste minuut tussen de palen te jassen. De einduitslag 0-4. De dames blij, de supporters blij, Kikkers minder blij. Maar bovenal eindelijk dan toch die lang verwachte winst op de dames Kikkers. En Dames HBS vergeet nooit... 3 keer is scheepsrecht.
 
Met vriendelijke groet,
 
uw verslaggeefster ter plaatse.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram