header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Lustrum 90 jaar

HBS was écht jarig zaterdag 31 oktober !

Nieuws afbeelding 31-10-2009

HBS heeft zaterdag de opening van het lustrumjaar uitbundig gevierd. Ongeveer 300 mensen kwamen op de festiviteiten af en hebben het glas geheven op de jarige club, maar ook op de toekomst van HBS.

 

In een sfeervol aangekleed clubhuis – met honderden zwart en rode ballonen - zorgde het dweilorkest van ‘de Jolige geiten’ voor het opwarmertje. Voorzitter Dion Achterberg opende het officiële gedeelte met een toespraak waarin hij iedereen bedankte voor de start van het lustrumjaar en de gemeente opriep zich nog actiever in te zetten voor hockey in de gemeente Bloemendaal. Een gemeente die omgerekend naar inwonersaantal de grootste hockeypopulatie herbergt van Nederland.

Daarop nam tophockeyer Teun de Nooyer het woord en reikte de prijzen voor de lustrumtekeningen uit. Het elftal MD2 werd de winnaar bij het graffitiontwerp. De tekenwedstrijd van de DEF kende 3 winnaars: de 3e prijs  ging naar Arwen Beaufort, de 2e prijs naar Lilou van de  Hoven en eerste werd Julia Strijbosch .

 

Johan Wakkie, directeur van de KNHB, had lovende woorden voor HBS. Ook hij ging subtiel in op de lichtsituatie bij KG3. ‘Een hockeyveld zonder licht is een half veld’. Dus eigenlijk heeft HBS nog een veld extra nodig, zo concludeerde hij. Applaus was zijn deel  Wakkie memoreerde dat HBS, die tot de 25 oudste clubs van Nederland behoort, altijd een voorloper is geweest bij talrijke ontwikkelingen. Wakkie riep de club ook op zich nu in te zetten voor het G-hockey en het rolstoelhockey.

 

Ruud Nederveen, de burgermeester van Bloemendaal had het laatste woord en blikte terug in de tijd dat je nog voor 35 cent lid kan worden van ‘Houdt Braef standt’. De burgervader sloot zijn toespraak af met het doorknippen van het rode HBS-lint, waarna het kunstgrasveld officieel geopend was en JD1 de eerste officiële wedstrijd kon gaan spelen.

 

De mini van de week  mocht  de door Teun de Nooyer gesigneerde bal, op de middenstip leggen. Daarna namen Nederveen en De Nooyer de afslag voor hun rekening.
 

Onder genot van heerlijke Italiaanse hapjes en  kruidige soep met garnalen konden alle gasten en genodigden met een schuin oog kijken naar de (mannelijke) toekomst van HBS die overtuigend Castricum met 8-1 versloeg.
 
feest lustrum HBS

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram